1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bir saniyelik çöp ile üretildi
Bir saniyelik çöp ile üretildi

Bir saniyelik çöp ile üretildi

10 metrelik bu plastik balina, insanlığın sadece bir saniyelik çöpü ile üretildi

A+A-

Günlük olarak yarattığımız plastik kirliliği devasa boyutlara oluşmuş durumda. Okyanusları korumaya odaklanmış bu sorunun oldukça farkında olan Sky Ocean Rescue da bu sorunun boyutlarını görsel bir destek ile insanlara göstermek için eğitim turuna başlıyor.

Her yıl 8 milyon ton plastik okyanusları kirletmekte. Bu durumun önüne geçilmezse 2050 yılında denizleri kirleten plastiklerin ağırlığı, denizlerde bulunan balıkların ağırlığından daha fazla olacak.

Sky Ocean Rescue’nun beraber turlayacağı 10 metrelik balina heykelinin boyutu ise kazara oluşturulmamış. Balinayı oluşturan tüm plastik torba, şişe ve pipet sadece bir saniyede insanlığın okyanuslarda oluşturduğu plastik kirliliğinin miktarına eşit. Aşağıdaki videoda balinanın nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

İngiltere, Galler ve İskoçya’yı dolaşacak plastik balina özellikle deniz kenarında bulunan şehirlerde farkındalığı artırmaya çalışacak.

Yaratılan plastik kirliliğinin miktarını rakamlara dökünce, bu kadar büyük bir rakam durumun önemini kavramayı zorlaştırabiliyor. 8 milyon ton plastiği gözünüzün önüne getirmek gerçekten zor.

Bu yüzden 10 metrelik plastik balina, kirlilik sorununu oldukça etkili bir şekilde gözler önüne süren çalışmalardan. Özellikle bu plastik kirliliğinin sadece bir saniyede üretildiğini görmek, insanların bu sorun üzerinde daha derin düşünmesine, belki de harekete geçmesine sebebiyet verecektir

 

Bu haber toplam 2290 defa okunmuştur
Etiketler :