1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Bir Kıbrıs masalı: Polis ve Nufris
Bir Kıbrıs masalı: Polis ve Nufris

Bir Kıbrıs masalı: Polis ve Nufris

Yiolanda Christodoulou ve Oya Akın’ın canlandırdığı Kıbrıs masalı, Dimitris Spyrou’nun canlı müzik performansı ile izleyicileri büyü

A+A-

Kıbrıslı araştırmacılar Nearchos Klirides, Mahmut İslamoğlu ve Şevket Öznur'un çalışmalarından ortaya çıkan ortak Kıbrıs masalı Polis ve Nufris, yeniden hayat buldu.

Mitos Görsel Sanatlar Merkezi organizasyonuyla sahnelenen 'Songs of my Neighbours' , 20-21 Aralık'ta Limasol'da ve  29-30 Aralık'ta güney Lefkoşa'da oynandı.

Yiolanda Christodoulou ve Oya Akın’ın canlandırdığı Kıbrıs masalı, Dimitris Spyrou’nun canlı müzik performansı ile izleyicileri büyüledi.

OYUN HAKKINDA

“Polis ve Nufris”, üç unutulmuş nesne; bir kese, eski bir külah ve bir kılıç, zaman içinde inanılmaz bir yolculuğa ve kahramanların buluşmasına neden olurken, bir başka dönemin Kıbrıslılarına özgü bir yalınlık ile zengin imgeler ve metafiziksel olaylarla bezenmiş bir macerayı anlatıyor. Bu çalışma, Kıbrıslırum ile Kıbrıslıtürklerin, ortak geleneksel sözlü edebiyatını ortaya çıkarmak için süregelen araştırmalar çerçevesinde ortaya çıktı.
Yönetmen/hareket: Yolanda Christodoulou, Dimitris Spyrou
Oyuncular: Yolanda Christodoulou, Oya Akın
Canlı müzik: Dimitris Spyrou
Işık tasarımı: Yiagkos Hadjiyiannis
Her yaşa uygun bu Kıbrıs masalı, Ocak ayında bu kez Baf’ta sahne alacak.

Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur