1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bir ilke imza attı
Bir ilke imza attı

Bir ilke imza attı

Tenis ve eğitim yaşamını İngiltere'de sürdüren Eliz Maloney Yorgancı, ilk kez teklerde “The Junior Wimbledon Championship”de yer aldı. Kıbrıslı Türk raket turnuvaya galibiyetle başlayarak bir ilke imza attı

A+A-

Ülkemizin yıldız tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı, dünyanın en ünlü turnavası Wimbeldon’da teklerde ilk maçını kazanarak bir Kıbrıslı Türk olarak, bir ilke daha imza attı.

İlk kez teklerde “The Junior Wimbledon Championship”de, ana tabloda yarışan Eliz, dünya 43 numaralı Meksikalı rakip Maria Jose Portillo Ramirez’i 6-2, 2-6 ve 6-4 yenerek ikinci tura atlayan oyuncu oldu. Sınavlarından dolayı çok az maç yapan ve maç eksiği olamasına rağmen iyi bir maç çıkaran Eliz, Wimbeldon’da ilk maçını kazanmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Eliz: “Yusuf hocamı hissetmemek mümkün değil”

Eliz sözlerine aramızdan ayrılan değerli hocası Yusuf Yönlüer’i sevgi ve saygı ile anarak başlayan Eliz, “Benim için Wimbledon’nun önemi çok farklıdır. İlk kez Wimbledon’a rahmetli, çok değerli hocam, Yusuf Yönlüer ile gitmiştik. Bana her zaman ‘Birgün burda güneş gözlüklerimi takıp seni izleyeceğim’ Eliz derdi. Onu orada hissetmemek mümkün değil” dedi.

Eliz kendisine destek veren Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Metgin Ltd ve Oero Trading Ltd. direktörlerine teşekkür etti.

 

 

Bu haber toplam 2041 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler