1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "Bir gün sonra çökecek bir çözüm istemiyoruz"
"Bir gün sonra çökecek bir çözüm istemiyoruz"

"Bir gün sonra çökecek bir çözüm istemiyoruz"

Anastasiades, anlaşmaya varıldıktan bir gün sonra çökecek bir çözüm istemediklerini, kimsenin de bunu istemeyeceğini ve kimsenin belirsizlik içerisinde yaşamak istemediğini vurguladı.

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nicos Anastasiades, anlaşmaya varıldıktan bir gün sonra çökecek bir çözüm istemediklerini, kimsenin de bunu istemeyeceğini ve kimsenin belirsizlik içerisinde yaşamak istemediğini vurguladı.

 Limasol bölgesindeki Pachna köyünde bir anma törenine katılan Anastasiades, hükümetin hedefinin Kıbrıslı Rumların endişe ve iddialarını, beklentilerini yerine getirmeyecek bir anlaşma olmadığına dikkati çekti.

 Kıbrıslı Rum lider, “Tüm vatandaşların güvenlik, refah içerisinde bir arada barış içinde yaşayabilecekleri koşulları yaratacak, ülkenin tüm yasal vatandaşlarına karşılıklı saygının olduğu bir çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

 Nicos Anastasiades, yurtdışına da, ‘Kıbrıs halkının sınırları ve onuru vardır. Anlaşma arayışları içerisinde sınırlar vardır’ mesajını iletti.

Kıbrıslı Rum lider Anastasiades,  “Kıbrıs Rum tarafının barış aradığını ve bunu Crans- Montana’da cesurca çağ dışı garantileri, işgalci hakları ve Türk işgal güçlerinin varlığını sona erdirmek için koşul olan önerilerini ortaya koyarak ispat ettiğine” işaret etti.

 Anastasiades, çok düzeyli dış politikasıyla da gösterdiği gibi hükümetin hedefinin, Avrupa Birliği üyeleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi, Arap ülkeleri ve diğer Kıbrıs’ın dost ülkeleri dâhil uluslararası topluma Türkiye’ye baskı yapmaları ve ‘bir çözümün olabilmesi için karşılıklı saygı gereklidir’ şeklinde güçlü bir mesaj göndermeleri olduğunu ifade etti.

 

 

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur