1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bir doğa harikası… Laleler büyüledi…
Bir doğa harikası… Laleler büyüledi…

Bir doğa harikası… Laleler büyüledi…

“Lale Diyarına Tur” etkinliği ile gerçekleştirilen lale gözlemi, yeşil ve sarının her tonuna ev sahipliği yaptığı doğada, katılımcıları büyüledi

A+A-

Fehime ALASYA

Her yıl Tepebaşı Lale Festivali bünyesinde gerçekleştirilen “Lale Diyarına Tur” etkinliği binlerce kişinin Kıbrıs Lalelerini (Medoş Lalesi) ziyareti bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tepebaşı Spor Kulübü önünde toplanıp gözlem alanına hareket eden gruplar, bölge sorumluların öncülüğünde lalelerin yoğun olarak açtığı bölgede gözlem yaptı.

Minibüslerle festival alanında alınan doğaseverler, lale gözlemi için farklı bir alana taşınırken, dileyenlerse kendi arabasıyla bu gruplara eşlik etti. Çoluk, çocuk, genç yaşlı demeden, iki gün boyunca binlerce kişinin çıktığı gözlem gezisi ile doğanın nimetleri bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Katılımcıların büyük bir çoğunluğunun yerli veya yabancı turistlerden oluştuğu gözlemlendi. Kıbrıs’ın güneyinden de birçok katılımcı ağırlayan yürüyüşte, katılımcılar güzel ve güneşli havanın da etkisiyle unutulmaz bir gün geçirdi.

Birçok yerli vatandaşın dahi uzun yıllardır görmediği çiçek ve otlara rastladığı yürüyüşte, en çok da Medoş laleleri ilgi gördü. Yürüyüşte Medoş Lalesi yanında, Orkide çiçeklerine de rastlandı. Doğanın tüm güzelliklerini keşfetme fırsatı bulan katılımcılar, yürüyüş sırasında rastladıkları ayrellileri de toplamayı ihmal etmedi.

Yerli, yabancı herkes, doğadaki güzelliği fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Doyasıya doğanın tadını çıkaran katılımcılar, kartpostalları aratmayacak görüntülerle adeta büyülendi.

 

med.jpg

med2.jpg

med3.jpg

 

Bu haber toplam 4721 defa okunmuştur
Etiketler :