1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bir batı derbisi Baf Ülkü Yurdu – Binatlı
Bir batı derbisi Baf Ülkü Yurdu – Binatlı

Bir batı derbisi Baf Ülkü Yurdu – Binatlı

Bir batı derbisi Baf Ülkü Yurdu – Binatlı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin her yıl yeni futbol sezonu öncesinde düzenlediği KTSYD Kupası, bu yıl da gerçekleşti. Güzelyurt derbisine sahne olan Baf Ülkü Yurdu – Binatlı derbisi, Binatlı’nın 4-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

BİNATLI AYNI TARİFEYİ UYGULADI (4-1)
Süper Lig’in geçen sezon flaş kulüplerinden biri olan Binatlı, bu karşılaşmayı farklı kazanmasını bildi. Sarı yeşilliler, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada, peş peşe goller bularak maçı 4-1 kazandı. İki takım arasında 2014 yılında son oynanan karşılaşmaya da Ülkü Yurdu hızlı başlamış ancak, sonrasında kalesinde gördüğü gollerle maçı 4-1 kaybetmişti.
  
MAÇA İLGİ BÜYÜKTÜ
Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanan Baf Ülkü Yurdu – Binatlı karşılaşmasına oldukça ilgi büyüktü. Hem Baf Ülkü Yurdu’nun, hem de Binatlı’nın tribünlerinde büyük seyirci kitlesinin olması, yeni sezon öncesinde Kıbrıs Türk futbolseverleri sevindirdi.

KADINLARDAN ANLAMLI MESAJ: “BİZ DE FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUZ”
Karşılaşma öncesinde oynanan kadın maçında önemli mesaj verildi. Karşılaşma sonrasında sahayı gezen kadın oyuncular pankart açarak kenara geldi. Pankartta, “Biz de futbol oynamak istiyoruz” yazısı yazarken, günün anısına ödüller verildi ve fotoğraflar çekildi.

BÜROKRATLAR DA KATILDI
Organizasyona, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, bazı milletvekilleri, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Antrenörler Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, Hakemler Derneği Başkanı Niyazi Nizam gibi isimler katıldı.

DOSTÇA BAŞLADI, DOSTÇA BİTTİ
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin düzenlediği KTSYD Kupası’nda 1974 yılından bu yana gelen Baf Ülkü Yurdu – Binatlı rekabeti sahne aldı. Kulüp başkanları karşılaşmadan önce dostluk mesajları verdi. Karşılaşma boyunca gerek tribünlerde, gerekse saha içince centilmen davranışlar da gözlerden kaçmadı. Karşılaşma olaysız bir şekilde sona erdi. Karşılaşmanın ardından KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu, söz alarak iki takım yetkililerine de centilmen davranışlarından dolayı teşekkür etti. 

TÜM GELİR KEMAL SARAÇOĞLU LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI’NA…
Karşılaşma öncesinde maçta elde edilecek tüm gelirin Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlanacağı konusunda mutabakata varılmıştı. Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Güzelyurt halkı, bir nevi Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı’na yardım elini uzatmış oldu. Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, geçtiğimiz sezon başında yine KTSYD Kupası maçı sonrasında elde ettiği tüm geliri Özel Eğitim Vakfı’na (ÖZEV) bağışlamıştı.

MAÇ SONRASINDA BİNATLI BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Karşılaşmanın ilk devresinde son dakikalarda beraberlik golünü Abia İsrael’le yakalayan Binatlı,  daha sonra,  Sertaç, Eren ve yine Abia İsrael’in golleriyle skoru farka taşıdı. Karşılaşmanın ardından kupa törenine geçilirken, günün anısına kupalar takdim edildi. Attığı 2 golle Maçın Adamı unvanını alan Abia İsrael, kupasını KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu’nun elinden aldı. KTSYD Kupası’nın birincisi Binatlı’ya ise Başbakan Hüseyin Özgürgün kupasını verdi. Kupayı kaldıran yeşil sarılı oyuncular, günün anısına fotoğraflar çekti. Ülkü Yurdu Başkan ve yöneticileri ise Binatlı oyuncularının yanına gelerek tebriklerini sundu.

Bu haber toplam 2526 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 281. Sayısı

Adres Kıbrıs 281. Sayısı