1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Binlerce Yıldır Bilinen “Şifalı Ot”
Binlerce Yıldır Bilinen “Şifalı Ot”

Binlerce Yıldır Bilinen “Şifalı Ot”

. İnsanların zihinlerine yönelik yaptıkları kara propagandalar, yanıltıcı ve yanlış spekülatif haberlerle onları kandırıp Cannabisin kötü bir madde olduğuna inandırdılar

A+A-

 

Barış Mamalı
b.mamali@hotmail.com

 

Anavatanı Orta Asya olan bu bitkinin orijinal adı “CannabisSativa”dır. Cannabis-Hint Keneviri-Marijuana-Ot hepsi aynı bitkiye verilen farklı isimlerdir. Halk arasında bizler buna bir de Gannavuri veya Esrar ismini vermekteyiz. Şunu da peşinen belirtmek isteriz ki bu bitkinin Afyon ile hiçbir alakası bulunmamaktadır.Tıbbi alanda ağrı kesici ve uyku verici etkileri nedeniyle 19. ve 20. yüzyılda kullanılmıştır. Çeşitli kaynaklar Birinci Dünya Savaşı yıllarında baş ağrısı, durgunluk, iştahsızlık, zayıflama gibi yakınmalarda, bazı kanamalarda ve epilepside ilaç olarakönerildiğinden bahseder. Geçen yüzyılda ağrısız doğum için bu ot önerilmiştir. Fransız doktor Louis Aubert-Roche, Kuzey Afrika’da yaptığı tıbbi gözlemlerde bu otu kullanan Mısırlılar’ın Avrupa’yı etkileyen veba ve tifo gibi hastalıklara karşı daha az duyarlı olduğunu gözlemlemiş ve 1840’ta yayınladığı kitabında Cannabisi “veba ve tifo belirtilerini tedavi etmek için” önermiştir. 1890 yılında Kraliçe Victoria’nın doktoru olan Sir John RussellReynolds, “dismenore, migren, nevralji gibi ağrılı hastalıkların tedavisinde ve ayrıca konvülsiyonlar ve uykusuzluk için en yararlı ilaç” olduğunu bildirmiştir. Modern Tıbbın babası olarak bilinen Sir William Osler, 1915 yılında yazdığı tıbbi ders kitabında Cannabis hakkında “Migren için en iyi tedavi” ifadesini kullanmıştır.

Hint Keneviri Neden Yasaklandı?

1000 yıldır dünyada serbest bir şekilde kullanılan bu bitki, 18. yüzyılda ABD’nin Virginia bölgesinde endüstriyel amaçlı olarak yetiştirilmekte ve ürününden halat, kumaş ve kağıt üretilmekteydi. Sanayi Devrimiyle birlikte bu bitkinin varlığı bazı “Para Baba”larını rahatsız etmişti. 1900’lü yılların ABD’sinde altın madeni sahibi, medya ve film patronu olan W.R.Hearstkağıt üreticiliği de yapmakta ve büyük gelirler elde etmekteydi. Kağıt üretiminde onun en büyük rakibi Cannabis’ti. Aynı dönemin en zengin ailelerinden olan Rockefeller’in de büyük petrol şirketleri vardı ve biyoyakıt olan Cannabis onun da en büyük korkulu rüyasıydı. Yine dönemin en muazzam şirketlerinden Dupont’un büyük hissedarı olan Andrew Mellon plastik sanayide patent sahibi, naylon ve selofen üreticisiydi. Hint Keneviri (Cannabis)’nin doğal nitelikleri onun pazar payını baltalamaktaydı. Cannabis tüm bunların yanında medikal kullanımdaki etkileriyle ilaç şirketlerinin de kara listesindeydi. İşte bu büyük ve güçlü para babaları kendi çıkarları ve ticari kazançları uğruna binlerce yıldır masum olan bu bitkiyi ellerindeki tüm medya, tv ve radyo yayın organlarını kullanarak suçlu bir öcüye dönüştürdüler. İnsanların zihinlerine yönelik yaptıkları kara propagandalar, yanıltıcı ve yanlış spekülatif haberlerle onları kandırıp Cannabisin kötü bir madde olduğuna inandırdılar. Bu zemin oluştuktan sonra hükümetteki güçlerini kullanıp önce ABD’de ardından da BM aracılığıyla virus gibi tüm dünyada yasaklanmasını sağladılar.

Günümüzde ise yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda bu bitkinin masum olmasından öte aslında insan sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu gerçeklik karşısında dünya devletleri yavaş yavaş belirli ölçülerde ve özellikle tıbbi amaçlarla bu yasağı kaldırmaya başlamıştır. ABD’nin 50 eyaletinin 30’unda, AB ülkelerinin çoğunda, Pakistan, Ekvator, Uruguay, Kanada, Arjantin, Meksika, Kamboçya, Kuzey Kore, Kolombiya, Türkiye ve daha birçok ülke bu serbestliğe bir şekilde kavuşmuştur. Kanada “Tıbbi MarijuanaYasası”nı çıkaran ilk ülkedir. Kanada’da 1.1.2018 tarihinden geçerli olmak üzere reşit olan herkese yanında 30 grama kadar Hint Keneviri bulundurma hakkı getirilmiştir. Kıbrıs Cumhuriyeti’nde bugün medikal kullanımı özellikle kanser hastaları açısından serbest bırakılmıştır ve bunun yanında “cannabisshop”lardan bu bitkinin çeşit türlü ürünü tedarik edilebilmektedir. Biz de ise bu bitkinin tek bir yaprağının dahi tasarrufta bulundurulması tutuklanmanıza, medya önünde rezil edilmenize ve hapsi boylamanıza yetmektedir.   

Bizde Halen Ekimi ve Tasarrufu Suç Olan Bu Bitkinin Faydaları İnanamayacağınız Kadar Çoktur

Elinize bir tohum alıp ekiyorsunuz. O tohum çok az suyla 4 ayda 3 metrelik bir ağaç oluyor. Bu kadar kısa sürede büyüyüp gelişen bu ağaçtan yılda en az 3-4 kez mahsul alma imkanınız var. Peki bu mahsulün size yararları nedir? Hint Keneviri (Cannabis/Marijuana)’nin başka hiçbir bitkide göremeyeceğiniz kadar fazla ve geniş faydaları bulunmaktadır. İşte bunlardan sadece birkaçı: 

1. Bir kök Hint Keneviri tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç ise sadece 3 kez kağıda dönüştürebilir.

2. Cannabis 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda.

3. Ekili 1 dönüm Marijuana, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

4. Yine bir dönümlük Hint Keneviri’nden, 4 dönüm ağaca eş kağıt üretilebilir.

5. Marijuana, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma özelliğine sahiptir.

6. Bu Ot, kanser hücrelerini öldürmek yanında romatizma, kalp, sara, astım, mide, MS, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır.

7. Hint Keneviri kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına ihtiyaç duymaz.

8. Hint Kenevirin üretimi Soyadan bile daha ucuzdur.

9. Cannabisle beslenen hayvanlar, hormon takviyesine ihtiyaç duymaz.

10. Plastik ürünlerin tamamı, bundan üretilebilir ve kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolaydır.

11. Hint Keneviri, gerçek bir radyasyon temizleyicidir.

12. Hint Keneviri dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz.

13. Cannabis ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.

14. İlk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta “kanvas” kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir.

15. Marijuana ayrıca ip, halat, çanta, ayakkabı, şapka yapımı için de ideal bir bitkidir.

16. Bir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla olur.

17. Bu bitkiden yapılan sabunlar ve kozmetik ürünler, suyu kirletmez; yani tamamen doğa dostudur.

18. Tohumu ‘Kolestroldostu’dur. Protein değeri çok yüksektir. İçindeki iki yağ asidi doğada başka hiçbir yerde yoktur. İnsana gerekli olan Omega 3,6 ve 9 yağlarını taşır.

19. Cannabis ile beslenen hayvanların hormon takviyesi almasına gerek yoktur, bu yüzden en ideal hayvan besinidir.

Peki şimdi soruyoruz, siz olsaydınız bu kadar faydalı ve şifa dağıtıcısı olan bu tohumları alır mıydınız, yoksa bırakır mıydınız?

İşte ‘Esrar’ diyerek lanetlediğiniz bu “Mucize Bitki” böyle bir şeydir!

Zararlıdır Söylemi Bilimsel Verilerle Çelişmektedir

Cannabis konusundaki araştırmalarıyla bilinen Dr. StaceyGruber tarafından ileri teknoloji kullanılarak yapılan incelemelerde cannabis otu kullanan gelişmiş bireylerin beyinlerinde herhangi bir olumsuzluğun oluşmadığını bilakis “zevk, açlık hissi ve kendini iyi hissetme” duygu ve etkisi yarattığını tespit etmiş, sürekli kullanım nedeniyle herhangi bir sarhoşluk bulgusuna da varmamıştır.

Bugüne değin tıp litratüründe cannabisle alakalı herhangi bir “doz aşımı” vakasına rastlanmadığı gibi bu anlamda kayda geçmiş hiçbir “ölüm olayı” da bulunmamaktadır. Oysa normal ilaçların kullanımındaki doz aşımından ötürü  her 19 dakikada 1 kişinin hayatını kaybettiği resmi olarak raporlanmıştır.

Uzmanların Cannabis konusunda belki de yaptıkları tek ciddi uyarı bu maddenin beynin gelişme döneminde yani ergenlik çağı tamamlanana değin kullanılmasının bazı sakıncaları olduğu yönündedir. 

Marijuana (Ot)’nın kullanımından doğan bağımlılık oranı ise şaşırtıcı derecede azdır. Her 100 kullanıcının sadece 9’unun bu Ot’a bağımlı olduğu bilim adamları tarafından tespit edilmiştir. Bu 9 kişinin büyük çoğunluğunun da çok küçük yaşlarda bunu kullanmaya başladıkları görülmüştür. Bu %9’luk oran diğer narkotiklere göre kıyaslanamayacak kadar düşüktür. Kaldı ki, bugün sigara ve alkole olan bağımlık oranı bu %9’dan çok daha fazladır. Örneğin alkol kullanan her 100 kişiden en az 15 tanesi tedavi gerektirecek derecede bağımlı (alkolik) olmaktadır. Birçok kez yapılan araştırmalardan sonra ortaya çıkan bu gerçek karşısında yani Cannabisin bağımlılık etkisinin tıbben olmadığının kesinleşmesi ile uzmanlar artık bu konuda tartışmaktan dahi vazgeçmişlerdir. 

Bugün dünyada kullanılan ilaçların yan etkileri ve insana verdiği zararlar inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Ciddi yan etkileri olan depresyon ilaçları nedeniyle milyonlarca insan ilaç bağımlısı olmuş, ciddi başka hastalıklara maruz kalmış ve hatta ölmüşlerdir. 

Cannabisin serbest bırakıldığı ülkelerde Zararlı Kimyasal Uyuşturuculara (Kokain, Eroin, Extacy, MDMA, Sentetik Cannabinoid (Bonzai), MDMA, vs…) olan talebin ciddi şekilde azalmakta olduğudur.

İngiltere Bağımsız Bilimsel Uyuşturucu Komitesi ile Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nden bilim adamları tarafından sonuçları 2010 yılında açıklanan büyük çapta bir araştırma yapılır. Maddelerin insana verdiği zararı geniş çerçevede incelerler. Maddenin kullanıcıya verdiği zararlar ile etrafına verdiği zararlar açısından incelemesi yapılır. İncelenen insanlarda maddenin kullanımdan ötürü ölüm oranları, sağlığa ve sosyal ilişkilere etkileri, aile içi çatışma, ekonomik bedel ve çevresel hasar gibi ölçütleri dikkate alınır. Araştırma sonucunda açık ara ile “ALKOL” insanlık için en zararlı madde olarak tespit edilir. SİGARA (Tütün) ise Eroin, Crack, Kristal Meth ve Kokain’den hemen sonra 6. sırada yer alır. Gelin görün ki, insan için bir lanet olanAlkol ve Sigara hiçbir limit olmadan serbestçe tüketilirken, insanları iyileştirmede kullanılan Marijuana ise dibine kadar yasaklanmıştır.

250 Tür Hastalığı Tedavi Eden Dünyadaki Tek Mucizevi Bitkidir

Tıbbi kullanımı giderek artan bu ilacın multipl skleroz, HIV, epilepsi, kanser, artrit, glokom ve ölümcül hastalıkların son döneminde kullanımı ile ilgili olarak giderek artan sayıda bilimsel çalışma yapılmaktadır. Halen Marijuana ile ilgili 300'ün üzerinde klinik tedavi çalışması yürütülmektedir. Bugüne değin 250 çeşit tıbbi rahatsızlığı belirli ölçülerde tedavi ettiği ortaya çıkmıştır.

Hint Keneviri (Cannabis) biyolojik hastalıklarda kullanımı yanısıra depresyon, bipolar bozukluklar, anksiyete ve benzeri duygudurum bozuklukları gibi psikiyatrik hastalıklar için de etkilidir.Bazı depresyon hastaları bu otun kullanımı sayesinde duygudurumlarının düzeldiğini, hayata bağlandıklarını, yürüyüşlere ve bisiklete binmeye başladıklarını, düzenli yemek ve uykuya kavuştuklarını ve daha önce depresif durumda yapmayı hiç düşünemedikleri şeyleri yapabildiklerini iddia etmektedirler. İlk baskısı 1997 yılında yayınlanan Tıbbi Esrar El Kitabı’nda Cannabisin “depresyon ile mücadele etme” özelliği olduğundan bahsedilmiştir. Denson’un 2006’da yayınladığı bir çalışmada internetten sorulan soruları yanıtlayan 4400 yetişkin arasında, düzenli olarak günlük Cannabis kullananların kullanıcı olmayanlara göre daha az depresif ruh hali ve daha olumlu duygulanım içinde olduklarını bildirmiştir.

Yapılan son araştırmalarda kırık kemiklerin ve kemik hastalıklarının iyileşmesinde bu otun büyük öneme sahip olduğu da tescillenmiştir.

Kanser Hastaları Bugün Cannabis’i Yardıma Çağırmaktadır

Amerika, İspanya ve İsrail’de son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde Marijuana’nın (Cannabis/Hint Keneviri) KANSER HÜCRELERİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ uzmanlarca tespit edilmiştir. Bu mucizevi bitki bugün yaşlıların ağrılarını dindirmek, akıl zayıflığını gidermek, iştahlarını artırmak ve ellerinin titremelerini durdurmak için yoğun şekilde kullanılmaktadır.

Kofi Annan, Morgan Freeman gibi önemli kişilerin savunuculuğunu yaptığı Hint Keneviri’nin Kanser Hücrelerini öldürdüğünü tüm kapitalist engellemelere rağmen Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü de 2015’te kabul etmek zorunda kalmıştır.

İsrail, Tıbbi Marijuana (MedicalCannabis) araştırmalarında lider ülkelerden biridir ve 1970’lerde beridir bu konuda çalışmaktadır. Hükümet tarafından desteklenen bu araştırmalarla Cannabisin birçok hastalık üzerindeki olumlu etkisini keşfetmişlerdi. Bugün İsrail Hükümeti 10.000 hastaya Hint Keneviri yani Marijuana kullanma izni vermiş durumdadır.   

Cannabis’in en önemli iki etken maddesi, delta-9-TetraHydroCannabinol (THC) ve Cannabidol (CBD) kanser tedavisinde ortaya çıkan bazı olumsuzlukları gidermekte etkili olduğu bir süredir bilinen organik kimyasallardır. Yeme bozuklukları, mide bulantıları, depresyon vbkemoterapinin ve kanser ilaçlarının etkileri sebebiyle sıkıntı çeken hastalarda yan etkilerin giderilmelerinde kullanılan etken maddeler sprey haline getirilerek ve ilaç olarak pazarlanmaya başlanmıştır.

Ülkemizde bugün 12.000 civarında Kanser Hastası vardır. Bunun yanında binlerce de Depresyon Hastası bulunmaktadır. Ancak bu sistem onları kimyasal, yan etkileri güçlü ve bağımlılık yaratan ilaçlara mahkum etmekte ve maalesef Hint Keneviri ile tedavi olmalarına asla müsaade etmemektedir.

5000 Kanser Hastası’nı Bu Otla Temizleyip Evine Gönderdi

RickSimpson, 2003 yılında vücudunda bazı yaralar açılır ve kanser olduğunu öğrenir. Simpson, Cannabis yağını söz konusu yaralara uygular ve bandajlar. Bir kaç gün içerisinde (4gün) söz konusu yaralarda hızla iyileşme olur. Şişkinlik iner ve zaman içerisinde yaralar kapanır. Tekrar doktor kontrolüne gittiğinde ise kanserden temiz sonucunu alır. 

Bu tarihten sonra, Simpson etrafındaki insanlara ücretsiz “CannabisOil” tedavisi uygular. Hatta 4. seviyeye ilerlemiş kanser vakalarında dahi %70 oranında iyileşme kaydeder. Tuttuğu istatistiklerde, tedavinin yaramadığı hastaların, kemoterapiye fazla maruz kalmaları veya gerçekten de çok geç kalınması sebebiyleydi. 2016 yılına gelindiğinde tedavi ettiği kanser hastası sayısı 5000’i bulur.

Serbest Bırakılan Yerlerde Uyuşturucu Mafyası Bölgeyi Terk Etmek Zorunda Kaldı

Portekiz 15 yıl önce ülkede tüm uyuşturucuların şahsi kullanımını serbest bırakmıştır. Ancak uyuşturucu maddeyi tedarik etme hakkına da sadece devlet sahip olmak şartıyla. Devlet kullanıcılara belirli ve  ucuz bir ücret karşılığında uyuşturucu maddeyi (eroin dahil) verdikten sonra o kişiyi takip etmekte, sağlık kontrollerini de yapmaktadır. Bu uygulama sayesinde ülkedeki uyuşturucu kullanımı %50 oranında azalırken, önceden bu maddelerin kullanımından doğan bulaşıcı hastalık vakaları da yine %50 nisbetinde azalmıştır. Diğer yandan uyuşturucu satışları kayıt altına alınmış ve bu sahada dönen paralar devlet bütçesine akmaya başlamıştır. Bu ortam sayesinde uyuşturucu kartelleri Portekiz’i terk etmiş bulunmaktadır.

ABD’nin New England eyaletinde Hint Keneviri’nin legal hale gelip kontrollü satışları sonrasında yıllık 900.000.000USD. gelir elde edilmiştir. Bunun yanında tıbbi faydaları sayesinde eyaletteki anti-depresan ilaç satışları %38 oranında azalmış ve hatta Anxıety’e karşı kullanılan ilaçlarda %72’lik düşüş yaşanmıştır. Colorado’da geçen yıl Cannabis satışlarından tam 1 milyar dolar vergi geliri elde etmiştir. Bunun yanında Cannabis’in serbest bırakıldığı eyaletlerde Bira Şirketleri muazzam gelir kaybına uğramaya başlamıştır. ABD’de bugün 20.000.000 civarında ruhsatlı cannabis kullanıcısı bulunmaktadır. 

Tıbbi ve Endüstriyel Olarak Serbest Bırakılırsa Ülkemiz Kalkınacak ve Gelişecektir

Hint Kenevirinin yasallaştırılmasıyla inanın ki bu ülke ekonomik, sosyal ve sağlık açısından ferah edecektir, şöyle ki:

  1. Bu maddenin ticaretini yaparak milyonları cebe indiren Mafya devreden çıkacak ve ülkeyi terk edecektir.
  2. Diğer tehlikeli olan kimyasal uyuşturuculara olan talep azalacaktır. Bunun sonucunda başta toplum olmak üzere mahkemeler ve cezaevi rahat bir nefes alacaktır.
  3. Bu masum Ot’tan ötürü manevi şahsiyeti lekelenmiş kişilere iade-i itibar yapılmış olacaktır.
  4. Cannabisin satış bedeli düşecek, buna harcanan para kayıt alına alınacak ve devlet kasasına her yıl milyonlar akacaktır. Kısacası mafya değil devlet kazanacaktır.
  5. Cannabis ekimleri yapılarak hem devlet ekonomisi hem de çevre bu işten kazançlı çıkacaktır.
  6. Birçok hastalık için doğal, acısız, ucuz ve yan etkisiz bir tedavi imkanı yaratılacaktır.
  7. Bu bitkinin yetiştiriciliği yapılarak sicim, ip, çuval, pantolan, halı, torba, ayakkabı, plastik, boya sabun, kozmetik ve daha birçok ürürünün hammaddesi olarak kullanılabilecek, kısacası ülkeye yeni ticaret ve endüstri alanları açılabilecektir.
  8. Hayvancılık için ucuz, üretimi kolay ve besin değeri yüksek yeni bir mahsul yaratılacaktır.
  9. Ekili alanların çevresindeki Baz İstasyonları ve benzeri cihazların yaydığı Radyasyon bu bitkiler tarafından temizlenecektir.
  10. Ekimler çoğaltıldıkça ülkenin oksijen deposu da artacaktır.
Bu haber toplam 90879 defa okunmuştur
Etiketler :
Gaile 443. Sayısı

Gaile 443. Sayısı