1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Binlerce Kişi Barış İçin Yürüdü
Binlerce Kişi Barış İçin Yürüdü

Binlerce Kişi Barış İçin Yürüdü

Kolombiya'da hükümet, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) ait kamplara yönelik hava saldırılarını durdurma kararının süresini uzattı.

A+A-

Başkent Bogota'da 8 binden fazla kişi, barış sürecine destek vermek ve çatışmalarda ölenleri anmak amacıyla gösteri yaptı.

Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da ellerinde beyaz bayraklarla yürüyüş yapan göstericilere katıldı.
Santos, daha sonra Devlet Başkanlığı Sarayı'nda yaptığı açıklamada Mart ayında hava saldırılarının geçici olarak durdurulması için alınan kararın bir ay daha uygulanacağını söyledi.

Hükümet, 11 Mart'ta FARC'a ait kamplara düzenlenen hava bombardımanlarını geçici olarak durdurma kararı almış ve örgütün 20 Aralık'ta ilan ettiği ateşkesi devam ettirmesi durumunda sürenin uzatılabileceğini açıklamıştı.

Kolombiya hükümeti ile FARC, Kasım 2012'de Havana'da başlayan barış görüşmelerinde son olarak ülkedeki kara mayınlarını temizleme konusunda anlaşmıştı. Görüşmelerin önceki turlarında da toprak reformu, isyancıların siyasete katılımı ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konusunda kısmi anlaşmaya varılmıştı.

Yeni turu 17 Mart'ta başlayacak müzakerelerde bundan sonra şiddet kurbanlarına ödenecek tazminat, silahların teslim edilmesi ve isyancıların sivil hayata yeniden entegrasyonu konularının ele alınması bekleniyor.

TAK

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur