1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Binlerce hektar alan küle döndü
Binlerce hektar alan küle döndü

Binlerce hektar alan küle döndü

California'daki yangınlarda binlerce hektar alan küle döndü, yüzlerce ev tahrip oldu

A+A-

Amerika'nın California eyaletinde çıkan yangınlar binlerce hektar alanı küle çevirdi, yangılarda yüzlerce ev kullanılamaz hale geldi.

California'nın farklı yerlerinde son iki haftada çıkan yangınlar tüm çabalara rağmen kontrol altına alınamıyor. Eyalet genelinde binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yangından etkilenen kişiler Amerikan Kızıl Haçı tarafından kendileri için oluşturulan geçici barınma evlerine yerleştiriliyor.

Başta Madera, El Dorado, Sacramento, Oregon ,Yosemite ve OrangeCounty olmak üzere 12 bölgede hayatı tehdit eden yangınları söndürmek için 6 bine yakın itfaiyeci çalışıyor. Sert rüzgarların da etkisiyle kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle yüzlerce ev kullanılamaz hale geldi.

Uzmanlar, her yıl eylül ayında alevlere teslim olan California eyaletinde bu yılki yangınlarda ortalamaların üzerinde bir artış görüldüğünü belirtti. Uzmanlar, bu artışta California'da üç yıldır görülen aşırı kuraklığın etkili olduğuna dikkati çekti.

Yetkililer, bu yıl 4 bin 800'ün üzerinde geniş çaplı yangına müdahale edildiğini ve bu rakamın ortalama yangın sayısından yaklaşık bin fazla olduğunu açıkladı.

(AA)

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur