Binatlı’da öncelik istikrar

Binatlı’da öncelik istikrar

Sezonun ilk iki haftasında ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren Binatlı’da öncelikli hedef istikrarı sağlayıp kümede kalmak.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Sezonun ilk iki haftasında ortaya koyduğu oyun anlayışı ve performansla adından söz ettiren Binatlı’da Teknik Direktör Gökmen Davutoğlu, yaptığı açıklamada “Öncelikli hedef, takım olarak istikrarı sağlayıp Süper Lig’de kalıcı olmaktır” dedi. Geçtiğiz sezon takımda çok kiralık oyuncu bulunduğuna dikkat çeken Davutoğlu, “Bunun sürdürülebilir bir yapı olmadığını, kulüpler kendi ayakları üzerinde durabilmesi için kendi gelecekleri için yine kendi öz varlıkları ile buna kavuşabileceklerini” söyledi. Binatlı Teknik Direktörü Gökmen Davutoğlu, “Ligin ilk haftasında Yenicami’ye karşı sahada iyi bir mücadele verdiklerini, ancak bu mücadelede rakip kaleye gol atamadıklarını, ancak 90+5’de kalelerinde gördükleri gol sonucunda sahadan mağlup olarak ayrıldıklarını” söyledi.  Davutoğlu, “Doğan karşılaşmasında ayni duruma düşmemek için daha dikkatli olmaya çalıştık” dedi.

 

Davutoğlu: “Genç oyuncuları, tecrübeli oyuncularla harmanladık”

Geçtiğimiz sezon takımda 11-12 kiralık oyuncu bulunduğunu ve bu oyuncuların sezon sonu takımdan ayrılmaları ile birlikte büyük bir arayış içine girdiklerini söyleyen Binatlı Teknik Direktörü Gökmen Davutoğlu, “Günün sonunda baktık ki, bu sorunu ancak kendi alt yapımızdan çıkan oyuncularımıza güvenerek çözebilir” dedi. Davutoğlu, “Bizler de bunu sorunu 5-6 tane genç oyuncumuzu yukarıya çıkararak çözmeye çalışıyoruz” dedi. Davutoğlu “Sezon başı bu 5-6 tane genç oyuncuyu A takım ile çalışmaya alırken, onların yanına 2-3 tanede genç oyuncuyu bonservisli olarak takıma monte ederken, bu genç oyuncularımı ile tecrübeli ve yabancı oyuncularımızı harmanlayarak takımı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.  Davutoğlu, “11-12 kiralık oyuncu yerine kendi alt yapımızdan yetişen oyunculara daha çok yer vererek Binatlı’nın en azından on yıllık geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“Performansımızı daha da yukarılara çekmek gerek”

Yenicami ve Doğan Türk Birliği karşısında sahada takım olarak sergiledikleri futbol anlayışı ile ses getirmeye başladıklarının altını çizen Binatlı Teknik Direktörü Gökmen Davutoğlu, “İlk iki haftada takım olarak iyi bir performans sergiledik. Ancak daha yolun başındayız ve bu performansı daha yukarılara çıkaramadığımız takdirde ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşayabiliriz” dedi. İlk iki haftanın geride kaldığını ve bu günden sonra Pazartesi akşamı Baf Ülkü Yurdu ile oynayacakları derbi maçına odaklandıklarını açıklayan Davutoğlu, “İstikrar istiyorsak, performansımızı daha yukarılara çekerek Baf karşılaşmasını da kazanmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.