Binatlı 46 maç sonra

Binatlı 46 maç sonra

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Binatlı, 615 gün sonra Süper Lig’de liderliğe yükseldi.

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Binatlı, 615 gün sonra Süper Lig’de liderliğe yükseldi. Cumartesi günü konuk ettiği Gençlik Gücü’nü 3-0 mağlup eden Güzelyurt ekibi, haftaya lider giren Küçük Kaymaklı’nın Türk Ocağı’na mağlup olması sonrası averajla ligin ilk basamağına yerleşti. Son olarak 2015 – 2016 sezonunda liderlik koltuğunda yer alan sarı yeşilliler, 19’uncu haftada son kez ilk sırada yer almış, bir hafta sonra Lefke’ye mağlup olarak liderliği devretmişti. Binatlı 46 lig maçının ardından şampiyonlukta iddialı olduğu bu sezon ülke futbolunun en üst basamağına çıktı.

 

Davutoğlu: “Liderlik güzel ama...”

Binatlı’da Teknik Direktör Gökmen Davutoğlu, lider olmanın güzel olduğunu ancak sezon sonu lider olabilmek gerektiğine vurgu yaptı. Davutoğlu, “Liderlik güzel birşey. Ama önemli olan burada kalabilmek, sezon sonunda burada işi bitirebilmektir” dedi. “Bunun için çok fazla çaba harcamak lazım” diyen tecrübeli teknik adam, “Ligimizde biz de dahil hemen hemen tüm takımlar istikrarsız. Bir takım ligi alıp götüremiyor. Bu da çok fazla güç farkının olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

“İlk yarıyı lider tamamlamak istiyoruz”

“En azından ilk devreyi lider olarak bitirebilirsek, ikinci yarı eksik yerlerimize takviyeler yaparak şampiyon olmak istiyoruz” direk sözlerini sürdüren Gökmen Davutoğlu, “Çok zor maçlarımız var. Kemal Uçaner ve Sertaç Özbil’in bu dönemde sakatlıkları büyük kayıplar. Uçaner’in önümüzdeki hafta aramıza katılmasını bekliyoruz ancak Sertaç’ın sakatlığı daha uzun sürebilir” dedi. Davutoğlu, golcü oyuncu Peter’in de önceki gün gerçekleşen antrenmanda bir sakatlık yaşadığını, onun da durumunun netleşmesini beklediklerini ifade etti.

 

“İki takım da kazanmak isteyecek”

Yalova maçı ile ilgili de konuşan Binatlı Teknik Direktörü Gökmen Davutoğlu, “Bu hafta bir derbi maçı yaşanacak. Yalova ilk defa ligin başından bu yana eksiksiz, tam kadro bu maça çıkacak. İki yıl onları çalıştırdım. Çok iyi iskeleti olan bir takım. Kaliteli yabancı oyuncuları ve iyi transferleri var. Bir uyum problemi çekmediler. Çok zor bir maç olacak. Sonuçta iki takım da kazanmak isteyecek. Umarım izleyenlere güzel bir maç izlettiririz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.