1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Bina bana kiralandı”
“Bina bana kiralandı”

“Bina bana kiralandı”

YENİDÜZEN, Lefkoşa’da Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne bağlı binaların “Kime kiralandığını” sordu, daire müdürü ve Bakan sustu, iş adamından yanıt geldi:

A+A-

Maliye Bakanlığı’na bağlı Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi bünyesindeki binaların kime kiralandığına ne daire müdürü, ne de bakan yanıt verdi. İş insanı Asım Dedezade, YENİDÜZEN’i ziyaret ederek, “Binalar bana kiralandı. 19 yıldır aynı bina için her sene müracaat ediyorum. Bunu peşkeş gibi düşünen varsa da üzülürüm” dedi.


Bakan Ataoğlu’ndan ‘Devlet, Emlak Malzeme Dairesi’ açıklaması:  “Aradım ulaşamadım, Müdür’ün telefonu kapalı”

T. Erhürman:“Kamu arazilerinde ilişkileri aile içine çevirdiniz. Bütün bunlara rağmen burada oturmaya devam ediyorsunuz”

Maliye Bakanlığı’na bağlı, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi bünyesindeki binalar Asım Dedezade’nin sahip olduğu Dedezade Partco isimli işletmeye 10 yıllığına kiralandı.
YENİDÜZEN’in “Kime kiralandı” sorusuna Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü yanıt vermedi, Cumhuriyet Meclisi’nde de gündeme gelen soruyua, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yanıtsız bıraktı.
İş insanı Asım Dedezade ise YENİDÜZEN’i ziyaret ederek, “Binalar bana kiralandı. 19 yıldır aynı bina için her sene müracaat ediyorum. Bunu peşkeş gibi düşünen varsa da üzülürüm” dedi.
Dedezade şunları söyledi: “Eşdeğer hak sahibiyim, 6 milyon puanım var, Lefkoşa’nın kalbi Ermu Caddesi’nde 12 dükkan bıraktım, eşdeğerime karşılık bugüne kadar tek kuruş almadım. 19 senedir, hiç kesintisiz bu binalar için müracaat ediyorum. Bu binalar atıl durmasına rağmen, kimseye de kiralamıyorlar. Bu kez kiraladılar. Sebebini de sormadım. Ne Serdar Denktaş ne de herhangi bir bakanla konuştum. Kimseye de rica minnet falan etmedim.”

10 seneliğine, 100 bin sterlin yatırım

Asım Dedezade, binayı, oto yedek parça dükkanı olarak değerlendireceğini belirterek, “10 yıllığına bir kiralama kararı çıktı. Kira sözleşmesinde 100 bin sterlin yatırım koşulu da yer alıyor. 4 bin dolar aylık bir kira bedeli olduğunu anımsıyorum” diye konuştu.


Dedezade: “Eşdeğer hak sahibiyim, 6 milyon puanım var, Lefkoşa’nın kalbi Ermu Caddesi’nde 12 dükkan bıraktım, eşdeğerime karşılık bugüne kadar tek kuruş almadım. 19 senedir, hiç kesintisiz bu binalar için müracaat ediyorum. Kimseye rica minnet etmedim.”
 

Meclis’te gündem oldu

YENİDÜZEN’e konuşan Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar, binanın ‘özel bir şirkete’ yaklaşık 10 ay önce kiralandığını doğrulamış ancak söz konusu şirket ile ilgili bilgi vermekten kaçınmıştı.
YENİDÜZEN’e konuşan Pınar, “Devletin malı atıl durumdaydı, pislik içerisindeydi 5 ya da 10 yıllığına kiralandı. Şu anda tam hatırlamıyorum” demişti.

Ayşe Güler’in YENİDÜZEN’in manşetine “Kime Kiralandı” başlığı ile yansıyan haber sonrasında, konu, Cumhuriyet Meclisi’nde de tartışıldı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman “kamu arazileri” konulu güncel konuşmasında, YENİDÜZEN’de yer alan Emlak Malzeme Dairesi binalarının bir şirkete kiralanmasına ilişkin konuyu gündeme getirdi.
Erhürman, Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’nın Meclis’te bulunmadığını, sorularına kimin yanıt vereceğini sordu.
“Söz konusu binanın kiralanıp kiralanmadığını, kiralandıysa kime kiralandığını” öğrenmek istediğini söyleyen Erhürman, açıklama yapmak için neyin beklendiğini belirtti.
“Kamu arazilerinde ilişkileri aile içine çevirdiniz. Bütün bunlara rağmen burada oturmaya devam ediyorsunuz” diyen Erhürman’a yanıt Turizm Bakanı’ndan geldi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, binanın kime kiralandığına dair bilgi alamadığını söyledi.
 



Ataoğlu’ndan ‘Devlet, Emlak Malzeme Dairesi’ açıklaması:
“Aradım ulaşamadım, Müdür’ün telefonu kapalı”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Devlet, Emlak ve Malzeme Dairesi binalarının kiralanıp kiralanmadığına ilişkin bilgi alamadığını açıkladı.
Ataoğlu’nun Meclis’teki ifadeleri şöyle:
“Net bilgi alamadım İlgili bakan olmadığından vekaleten ben bulunduğumdan, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi binaları ile ilgili daireyi aradım ulaşamadım, Karpaz’da olduklarını öğrendim. Öğrenmeye çalıştım ama Müdür’ün telefonu kapalıydı. Benim bakanlığıma ait bir daire değil.”

 

 

 

Bu haber toplam 11314 defa okunmuştur
İlgili Haberler