1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bilgisayarda sahte para bastılar iddiası
Bilgisayarda sahte para bastılar iddiası

Bilgisayarda sahte para bastılar iddiası

Bilgisayarda 11 adet 200 TL’lik sahte banknot bastıkları iddia ediliyor...

A+A-

Mağusa’da bir iş yerinde bilgisayar sistemi üzerinden 11 adet 200 TL’lik sahte banknot basmakla suçlanan ve İskele Boğaz’ında faaliyet gösteren “Tatlı Petrol” isimli iş yerinde sahte olduğuna inanılan 1 adet 200 TL’lik banknotu tedavüle sürmeye çalıştıkları ileri sürülen zanlı G.Ş., M.S. ve B.G.Y. tutuklandı. Dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı G.Ş., M.S. ve B.G.Y.aleyhine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edilirken, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişi aranıyor.

Petrol istasyonunda tedavüle sürülmeye çalışıldı...

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Paşa, 17 Ekim tarihinde Mağusa’da zanlı G.Ş., M.S. ve B.G.Y. ile şuanda aranmakta olan 1 kişinin bilgisayar sistemi üzerinden toplam 11 adet 200 TL’lik banknotu çıkarıp tasarruf ettiklerini açıkladı. Paşa, zanlıların konu sahte banknotları çıkarıp tasarruf ettikten sonra zanlı Yılmaz tarafından İskele Boğaz’da faaliyet gösteren “Tatlı Petrol” isimli iş yerinde 20 TL’lik benzin ve su alınıp 1 adet 200 TL’lik sahte banknotun tedavüle sürülmeye çalışıldığı esnada tespit edildiğini açıkladı. Zanlı G.Ş., M.S. ve B.G.Y.’ın 18 Ekim tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Paşa, zanlı G.Ş.’nin iş yerinde yapılan aramada 1 adet dizzüstü bilgisayar, 1 adet renkli printer, 1 adet saç spreyi, 1 adet cetvel ve 1 adet maket bıçağı bulunduğunu, zanlı Sicimoğlu’nun evinde yapılan aramada 1 adet fön makinesi bulunduğunu, zanlı B.G.Y.’nin evinde yapılan aramada ise 10 adet sahte olduğuna inanılan 200 TL’lik banknot bulunduğunu açıkladı.

1 kişi aranıyor...

Polis Memuru Mustafa Paşa, mesele ile ilgili olarak zanlı G.Ş.’ye ait iş yerindeki kamera kayıtları ile “Tatlı Petrol” isimli iş yerindeki kamera kayıtlarının inceleneceğini söyledi. Yine mesele ile ilgili olarak aranan emare paralar olduğunu ve aranan 1 kişinin olduğunu belirten Paşa, yeni başlayan tahkikatın selameti açısından her 3 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar...

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı G.Ş., M.S. ve B.G.Y.’nin tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 3273 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler