1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bilgiler tazeleniyor
Bilgiler tazeleniyor

Bilgiler tazeleniyor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) düzenlediği 2014-2015 futbol sezonu Hakem ve Gözlemci Semineri’nde dün resmi açılış gerçekleştirildi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) düzenlediği 2014-2015 futbol sezonu Hakem ve Gözlemci Semineri’nde dün resmi açılış gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün gözlemci eğitimi ile başlayan seminerin ikinci günü konuşmalar ve kokart takdimi ile başladı.

Özbilgehan: “Başarılı olacaklarına inanıyorum”
Seminerde konuşan MHK Başkanı Sadık Özbilgehan, hakemlikte yeni bir değişim olacağını, yeniliklerin sancılı olduğunu söyledi. Hakemlerin problem çıkaran değil, çözen kişi olduklarını vurgulayan Özbilgehan atletik testlerde beklemedikleri bir sonuç çıktığını, hatalı olduklarını ancak 24 Eylül’de yapılacak mazeret sınavında hakemlerin başarılı olacağına inandığını kaydetti.

“Kabuk değiştirme yılı”
Yaşanacak değişim sürecinde genç hakemlere şans vermeyi düşündüklerini söyleyen Özbilgehan, ayrıca Süper Lig ve Birinci Lig’de görev yapacak hakemlerin yardımcı hakemlerinin belli olması konusunda çalışma yaptıklarını dile getirdi. Dünya Kupası’ndaki köpük uygulamasını getirmeyi planladıklarını söyleyen Özbilgehan bu yılın kabuk değiştirme yılı olduğunu söyledi.

Sertoğlu: “Hakemler daha iyi olacak”
Seminerde bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen hakemler atletik testten çıkan sonuca değinerek hakemlerin başarısız oluşlarına dikkat çekti. Sertoğlu hakemlerin hatalarını kabul etmeleri gerektiğini, kendilerinin de bu sonuçta hatalarının olduğunu ancak hakemlerin çalışarak daha iyi olacaklarına inandığını söyledi.

Kokartlar verildi
Konuşmaların ardından klasman yükselen hakemlere kokartları takdim edildi. A Klasman’a yükselen Ali Rıza Tufan Çerçioğlu ve Mustafa Öztugay, B Klasman’a yükselen Hasan Eriş, Murat Çalışkan, Emine Yarkın, Mustafa Torun, Cemal Sakallı, Ferhat Tuna, Sabriye Atikoğlu, Hüseyin Özaşık ve Hakan Ünal’a kokartları takdim edildi.

Biçer hakem olmanın önemini anlattı
Seminerin bugünkü kısmında resmi açılış gerçekleştirilecek. İlk oturumda Prof. Dr. Turgay Biçer “Hakem Olmanın Önemi ve Liderlik” konusunu irdeledi. Öğleden sonraki oturumda Hamza Işın, Seminer programının ve amacının anlatılması, Oyunun yeniden başlatılması ve disiplin uygulamalarını hakemlere aktardı. Akşam üzeri ise Esat Eriş kural değişiklikleri ile ilgili oturumda katılımcılarla sunum gerçekleştirdi. Seminer bugün tamamlanacak.

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur