1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bilgiler tazelendi
Bilgiler tazelendi

Bilgiler tazelendi

Ali Çetin Amcaoğu B, C lisans ve Kaleci Antrenörü Yenileme Semineri tamamlandı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) işbirliğinde düzenlenen Ali Çetin Amcaoğu B, C lisans ve Kaleci Antrenörü Yenileme Semineri dün gerçekleştirildi. Seminer iki şekilde, teorik ve pratik olarak yapıldı. Seminerin ilk bölümü Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Genel Merkezi’nde ve Attila Topaloplu Sahası’nda yapıldı.

Göktaş: “Eğitim derneğimizin vazgeçilmezi”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerde KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş, Ali Çetin Amcaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Gençlik ve Spor Danışmanı Salih Işık ve KTFF Başkanı Süleyman Göktaş birer konuşma gerçekleştirdiler. Süleyman Göktaş yaptığı konuşmada futbolun daha iyi noktalara gelmesi adına antrenörlere büyük görev düştüğünü söyledi. Göktaş eğitimin dernek olarak vazgeçilmez bir unsur olduğunu söylerken çalışma izinleri konusunda Futbol Federasyonu’nun önemli katkı yaptığını belirtti.

Amcaoğlu: “Seminerler bilgi gelişimi için önemli”
Ali Çetin Amcaoğlu yaptığı konuşmada seminere isminin verilmesinden dolayı KTFAD yönetimine teşekkür etti. Antrenörlerin çalışma koşulları ve alanlarının daha iyi olması adına dernekle birlikte tedbirler alan KTFF yönetimini kutladığını söyleyen Amcaoğlu, seminerlerin bilgi gelişimi ve yenilikleri takip etme açısından önemli olduğunu söyledi.

Işık: “Umarım Kıbrıs Türk gençliği hak ettiği yerde olur”
Cumhurbaşkanlığı Gençlik ve Spor Danışmanı Salih Işık konuşmasına Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sağlık ve başarı temennisini ileterek başladı. Kıbrıs adasında bir tarafta dünyayla barışık bir ülke, bir diğeri ambargolar altında dış temas yapamayan bir ülke olduğunu ve bunun olumsuz sonuçları olduğunu söyledi. Işık Kıbrıs’taki görüşmeler ışığında nihai bir çözüme ulaşılması temennisinde bulunarak Kıbrıs Türk gençlerinin hak ettiği yerde kendisine yer bulabilir.

Sertoğlu: “Antrenörlere büyük görev düşüyor”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu konuşmasında Kıbrıs Türk futboluna futbolcu ve antrenör olarak önemli hizmetler veren Ali Çetin Amcaoğlu’nun anısına seminer düzenlenmesinin takdir edilmesi gerektiğini söyledi. KTFF olarak birçok yeniliğe imza attıklarını söyleyen Sertoğlu, sonraki yıl liglerdeki takım sayısının azalacağını fakat liglerde yer alan takımların havuzdan para alabilmesi için alt yaş takımları ile birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Bu bağlamda takım sayısının azalacağını ancak altyapı takımları ile daha çok antrenörün görev yapacağını belirten Sertoğlu, seminere katılan antrenörlere çok büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Seminerin konu başlıkları
Seminerin sabah bölümünde Manisa 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Dr. Niyazi Eniseler “Futbolda alt yapılarda ısınma, dayanıklılık, kuvvet  ve sürat çalışmaları nasıl yapılır” konusunu aktardı. Türkiye A Milli takım Kaleci antrenörü Alper Boğuşlu kaleci ile ilgili görsel sunum yaparken, Attila Topaloğlu Sahası’nda kaleci, savunma uyum çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Seminer sertifika dağıtımı ile tamamlandı.

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur