1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bilgiler pekiştiriliyor
 Bilgiler pekiştiriliyor

Bilgiler pekiştiriliyor

Teknik Direktör – A Lisans Antrenör Eğitim Semineri dün Malpas Otel’de başladı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ve Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin (KTFAD) işbirliği ile düzenlenen seminerlerin ilki olan Teknik Direktör – A Lisans Antrenör Eğitim Semineri dün başladı. Malpas Otel’de gerçekleştirilen seminer bugün tamamlanacak. Kursa katılan teknik direktör ve antrenörler yeni sezonda görev yapabilecekler. Kursa katılmayan isimler ise 2014 – 2015 sezonunda görev yapamayacaklar.
Dün başlayan seminerde ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı gerçekleştirildi. Ardından KTFAD başkanı Süleyman Göktaş bir konuşma yaptı. Göktaş, KTFF ile birlikte bu yıl daha değişik bir formatta seminer programı hazırladıklarını KTFF ile birlikte işbirliği yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Bu bağlamda önemli akademisyenleri seminere davet ettiklerini söyleyen Göktaş, onlara katıldıkları için teşekkür ederek seminerin hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Sertoğlu: “KOP ile resmi görüşmeler yeniden başlıyor”
KTFF başkanı Hasan Sertoğlu seminerde yaptığı konuşmada Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile sürdürülen süreçte teknik adamların her zaman destek verdiğini belirterek onlara teşekkür etti. Sertoğlu “KOP ile yaşanan süreç içerisinde teknik adamlarla ilk defa bir araya geldik. Hemen hemen hepsi, bu süreçte bize müthiş bir destek verdi. Bundan dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ederim. Dünya Kupası nedeni ile görüşmelere ara vermiştik. Pazartesi günü itibarı ile tekrar yazışmalar başladı. Resmi olarak görüşmelerimiz önümüzdeki günlerde başlayacak. İnşallah istediğimiz noktaya, sizin de desteğinizle beraber geliriz” dedi.

“Bugünün şartlarında şampiyon olsak birşey olmaz”
Teknik direktörlüğün zor bir meslek olduğunu söyleyen Sertoğlu şunları kaydetti: “Benim arkadaşlardan tek isteğim, artık yaşı ilerlemiş kişilerle değil, gençlerle önem versinler. Bugünün şartlarında şampiyon olsak da birşey olmaz. Ancak 2-3 yıl sonra bir şampiyonluk yaşamak çok şey anlam ifade edecek. Bunun alt yapısını bugünden hazırlıyoruz. Genç arkadaşlarımıza lütfen daha fazla şans verelim”

Cahitoğlu: “Ülke futboluna ilerleyen dönemlerde yarar sağlayacak”
Spor Dairesi müdürü Hüseyin Cahitoğlu yaptığı konuşmada teknik adamların bilgilerini daha üst seviyeye çıkarma adına bu seminerlerin çok önemli yer tuttuğunu kaydetti. Cahitoğlu “Ambargolar altında spor yapmaya çalışan ülke gençliğine, antrenör olarak katılabilecek bilgiler, ülke futbolu ve futbolcusuna ilerleyen dönemlerde çok büyük yarar sağlayacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bugün tamamlanacak
Teknik Direktör – A Lisans Antrenör Eğitim Semineri’nin ilk gününde Pamukale Üniversitesi Spor Bilimleri Teknolojileri Yüksek Okulu’ndan Doç. Dr. Yusuf Köklü “Genç Futbol Oyuncuları ve Dar Alan Oyunları” konusunu, Doç. Dr. Alper Aşçı “Genç Futbolcular ve Antrenmana Yaklaşık” konusunu, UEFA Kursları Yetkisi Veren Teknik Danışman John Bilton “2014 Dünya Kupası Uygulamalı Analiz” konusunu kursiyerlere aktardı.
Seminerde bugün Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cevdet Tınazcı “Dopingle Mücadele” konusunu ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Asbaşkanı Çelen Oben “Antrenör Medya İlişkileri” oturumlarında kursiyerlere bilgiler aktaracak. Seminer sertifika dağıtımı ile sonlanacak.

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur