1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bilardoda şampiyon Rusya
Bilardoda şampiyon Rusya

Bilardoda şampiyon Rusya

XIV. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları çerçevesinde düzenlenen "Avrupa Genç Takımlar Bilardo Kupası"nın şampiyonu Rusya oldu.

A+A-

XIV. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları çerçevesinde düzenlenen "Avrupa Genç Takımlar Bilardo Kupası"nın şampiyonu Rusya oldu.
Acapulco Resort Hotel'de geçtiğimiz gün başlayan ve Avusturya, Belarus, İtalya, Hollanda, İsveç, Ukrayna, Rusya, Türkiye ve KKTC olmak üzere toplam 9 ülkenin Genç Milli Bilardo Takımlarının mücadele ettiği şampiyonada takımlarımız başarılı olamadı.

Derece alamadık
İki takım ile mücadele ettiğimiz şampiyonada bugün oynanan karşılaşmada KKTC- A takımı ile KKTC – B takımı birbiri ile eşleşti. Mehmetali Sözgen, Osman Şanlısoy ve Berk Soykara’dan oluşan KKTC- A takımı, Bilge Alaçam, Mustafa Alnar ve Doğukan Doğu’dan oluşan KKTC- B takımını mağlup edip saf dışı bıraktı. Daha sonra oynanan karşılaşmada Hollanda ile işleşen KKTC – A takımımız Hollanda’ya 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı ve şampiyonaya veda etti.

Final çekişmeli geçti
Finalde İsveç'i 2-1 mağlup eden Hollanda ile Avusturya'yı 2-1 mağlup eden Rusya karşı karşıya geldiler. Çekişmeli geçen karşılaşmayı 2-1 kazanan Rusya kupayı müzesine götüren takım oldu.
Final karşılaşmasının ardından düzenlenen ödül töreninde başarılı sporcuların madalyalarını Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu Gençler Spor Direktörü Sandra Hans, şampiyon Rusya'nın kupasını ise Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu verdi.

"Avrupa Genç Takımlar Bilardo Kupası"nda sıralama şöyle oluştu:
1- Rusya
2- Hollanda
3-Avusturya
3- İsveç

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur