1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bilardoda hedef uluslararası başarı
Bilardoda hedef uluslararası başarı

Bilardoda hedef uluslararası başarı

Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu başkanlığına yeniden seçilen Aşkın Burcu hedeflerini açıkladı

A+A-

Yeni dönemde Eğitim, Uluslararası Başarı ve Ada geneline yayılma hedeflerinin altını çizen Başkan Burcu, "Çalışmaların ülkemizi 2015 ve 2016 yıllarında uluslararası şampiyonalarda kürsüye taşıyacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden iki yıllığına başkanlığa seçilen Aşkın Burcu yeni dönemde hedeflerini eğitim, uluslararası başarı ve ada geneline yayılma olarak açıkladı.

"Kürsüye taşıyacak"
Yeni dönemde antrenörlük ve hakemlik ile ilgili eğitim çalışmalarının yanı sıra elit sporcuların başarılı olabilmeleri için de eğitim çalışmaları yapacaklarını ifade eden Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, "Gerek Antrenörlük ve hakemlik, gerekse elit sporcuların başarı odaklı eğitim için uluslararası alanda başarı sahibi eğitmenlerle çalışma yapmayı hedefliyoruz. Bu eğitim çalışmalarının ülkemizi 2015 ve 2016 yıllarında kürsüye taşıyacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"10 katı değer ürettik"
Bugüne kadar Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) ile yapılan anlaşma gereği ülkemizde üç Euro Tour ile bir Avrupa Şampiyonası gerçekleştirildiğini ifade eden Burcu, "Bu organizasyonlar sırasında devletten aldığımız katkının yaklaşık 10 katı kadar artı değer üretip ülkemize para akışı sağlanmıştır. Yine bu organizasyonlar ülkemizin ve federasyonumuzun Avrupa Bilardosu içindeki yerini güçlendirmiş ve tüm Avrupa ülke federasyonları ile birebir ve düzeyli bir ilişki kurulmasını sağlamıştır" dedi.

"Temsiliyetimiz taçlandırılacak"
Açıklamalarında, önümüzdeki üç yıl içinde üç Euro Tour ve bir Avrupa Şampiyonası'nın ülkemizde gerçekleştirilebilmesi için EPBF ile devam eden görüşmelerin Ocak ayı içinde sonuçlandırılacağını söyleyen Başkan Burcu, hedeflerinin Haziran 2015 ve Ekim 2016'da Euro Tour, Nisan 2017'de ise Avrupa Şampiyonası Büyükler ile Euro Tour'u birlikte  düzenlemek olduğunu ifade ederek, "Bu dev organizasyonların ülkemizde yapılabilmesi halinde sağlayacağı motivasyon ve tecrübe ile KKTC'nin Avrupa bilardosu içerisindeki resmi temsiliyeti, elde edileceğine inandığımız başarılarla taçlandırılacaktır" dedi.

"Tarama yapılacak"
Geçmiş yıllarda elde edinen tecrübeler ile bilardoya sağlıklı başlangıç yaşının 8-12 yaşları olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Burcu, bilardo sporunun okullar, belediyeler ve federasyonun ortak çabası ile okullara girmesi için projeler geliştireceklerini söyledi. Açıklamalarının devamında yıldız sporcuların yetiştirilebilmesi için ülke genelinde tarama kursları başlatacaklarını da ifade eden Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, "Geleceğin şampiyonları yıldız sporcuların yetiştirilebilmesi için yeterli tecrübeye ve yurtdışı işbirliğine sahibiz" şeklinde konuştu.

"Çocuklarınızı erken tanıştırın"
Açıklamalarında ailelere de çağrıda bulunan Kuzey Kıbrıs Bilarda Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, "Federasyonumuzun uluslararası alandaki resmi temsiliyet  gücü ve bugüne kadarki başarılı yükselişi ışığında ailelere çağrımız, çocuklarımızın bilardo ile erken  tanışmalarını sağlamalarıdır" dedi.
Açıklamalarının sonunda bilardo sporunun birçok ülkede okullar için zorunlu spor dalı olduğunu hatırlatan Aşkın Burcu, bilardonun gelişme çağındaki çocuklara disiplin, konsantrasyon ve gerçek rakibin kendileri olduğu yönünde önemli katkılar sağladığını söyledi.

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur