1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bilardoda Eurotour hazırlıkları
Bilardoda Eurotour hazırlıkları

Bilardoda Eurotour hazırlıkları

Ülkemizde yurt dışı ile en fazla teması olan federasyonlardan olan Kıbrıs Türk Bilardo Federasyonu, tamamlanan lig maçlarının ardından tüm gücü ile Eurotour’u yeniden yapmak için çalışıyor.

A+A-

Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen Lig, Federasyon ve KKTC Şampiyonasının tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulunun Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, oldukça yoğun bir 6 ay geçirdiklerini ve bilardodaki mücadelelerin kalitesinden oldukça memnun olduğunu belirtti. KKTC Bilardo şampiyonasının 3 ay içerisinde 6 ayak üzerinden oynandığını, ilk sırayı genç sporcu Berk Mehmetçik 2’inci sırayı ise yıldız sporcu Mehmetali Sözgen’in kazanmasının gençlerele ilgili yapılan çalışmaların başarılı olduğunu gösterdiğini söyledi. Yaklaşık 5 ay süren KKTC Bilardo Ligi ve Federasyon Kupası maçlarında çok büyük çekişme yaşandığını söyleyen Burcu, hem lig hem de Federasyon Kupasını kazanan Magem’i kutladığını belirtti. Başarılı başkan ayrıca Ligde Magem bünyesinden yetişen genç sporculardan oluşan Mağusa Belediyesi Takımının Ligde 3’üncü olmasının daha önce de belirttiği gibi gençlere yapılan yatırımların meyvesinin alınmaya başlandığını gösterdiğini belirtti. Aşkın Burcu, yurt içindeki organizasyonlar yanında yurt dışında da başarılı sonuçlar aldıklarını, Slovenya’da yapılan Avrupa Büyükler Bilardo Şampiyonasında Onuç Altur’un 9’unculuğa yükselmesinin bu kategoride bu güne kadar elde edilen en büyük başarı olduğunu söyledi.

Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası
Bilardo Federasyonu Başkanı 25 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek’te yapılacak olan Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonasına çok geniş bir kadro ile katılacaklarını ve hem gençler hem de yıldızlarda çok iddialı olduklarını belirtti. Aşkın Burcu en büyük çalışmalarının geçen yıl ilk kez ülkemizde düzenlenen Eurotour’u bir kez daha ülkemizde düzenlemek olduğunu ve bununla ilgili son aşamaya gelindiğini söyledi. EPBF asbaşkanı ve IBPF başkanı David Morris’in 15 gün önce ülkemize geldiği ve şampiyonanın yapılacağı Acapulco Otel’de incelemeler yaparak yönetim kuruluna olumlu rapor verdiğini söyleyen Burcu “Elimizde hazır bulunan Eurotour sözleşmesini önümüzdeki hafta şampiyonaya sponsor olacak olan Acapulco Otel ile yapacağız” dedi. Eurotour’a bu yıl yaklaşık 160 yabancı sporcunun karılacağını söyleyen Aşkın Burcu, şu anda her şeyin yolunda gittiğini belirtti ve “Umarım devletin bu şampiyonaya yapacağı katkı seçim yasaklarına takılmaz” dedi.
Bu arada Bilardo Federasyonu Haziran ayı içerisinde düzenleyeceği bir balo ile toplu ödül töreni yapacak.

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur
Etiketler :