1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Biçentürk Restaurant
Biçentürk Restaurant

Biçentürk Restaurant

Hizmette ve kalitede ödün vermeyen bir mekân

A+A-

Zekai Altan

Eski Gönyeli yok. Hani o içine kapalı, gelenekleri, görenekleri ve tipik yapısı ile olan Gönyeli yok. Gelişti. Kent oldu. Daha da gelişiyor. Belediye Başkanı güzel işler yapıyor. Gönyeli’de çok değer verdiğim araştırmacı-yazar ve beni bu günlere taşıyan, bugünlere gelmem için beni yüreklendiren dostum Mustafa Gökçeoğlu da yaşıyor. Onu göremedim. Evine uğrayamadım. Ancak mekân gözlemi içerisindeydim… Bir iki mekâna girdim. Beni fazla açmadı. Sıkıcı gibi. Atmosferi ve çalışanı beni biraz itti gibi geldi. Ve yolumu geri Lefkoşa’ya doğru çevirdim. Yol üzerinde bana sanki de gel diyen bir mekân dikkatimi çekti. Gönyeli’de eski Ballı Restorantı ve Kıbrıs Aşevini hemen geçince tam karşınızda. Ve rotayı buraya çevirdim. Restorant Biçentürk. Patentli bir mekan.

BİCENTÜRK RESTORAN

Bicentürk Restorant yol üzerinde. Herkesin görebileceği bir yerde. Modern bir yapı. Dış alanı çardaklı. Temiz. Ahşap masalar. İç alan ise daha da güzel; Modern yapının iç dekorasyonu çok güzel yapıldı. Temizliği ilk göze çarpan ayrıntı. Hemen karşınızda bar ve karşılama yeri. Masalar ahşap ve sandalyeler de buna uygun. İşletmecisi Hakan bey. Eşi ile birlikte. Aile işletmesi. Beni aile işletmeleri çok duygulandırır. Heyecanlandırır. Onların neler verdiğini çok iyi bilirim. Hayatlarından ve alışkanlıklarından. Buraya çok ama çok emek verdiklerini çok rahat söyleyebilirim. Eşim ile Kumyalı köyüne geri dönmek için burada buluşmak için de haberleştik. Dış mekâna oturarak yemek almayı düşündüm. Çok hoş bir karşılama bana biraz güven ve umut verdi.

MÖNÜ VE LEZZET

Hakan bey, eşi ve oğlu yakından ilgilendi. Mönü listesi çok güzel hazırlandı. Fotoğraflı ve fiyatlandırılmış olarak. Et mönüsü benim daha çok damak tadım. Mönü kartı o kadar geniş ki seçmede bile zorlanırsınız. Tad olarak. Balık’tan, tavuk çeşidine, et ve burgere kadar. Biz karışık ızgara sipariş verdik. Servis yapıldı. Porsiyonlar oldukça çok. Doyumluk. Servis tabağı içerisinde çok hoş görünüyordu. Şeftali kebabı, et ve tavuk şiş, pirzola ve köfte. Garnitür olarak da pilav, çips, salata ise söğüş gibi. İnce doğranmış. Bicentürk Restoran’ın diğer bir ayrıcalığı ise hijyenlik. Hijyen konusunda. TCS Belgelendirme tarafından denetlenmiş bir mekân. Ve Gıda Güvenliği yönetimi tarafından belgelendirilerek ISO 22000: 2005 belgeli. Bu belge size güvenli yemek yemenizi sağlar. Hiçbir terettütünüz kalmaz. Bir de bu belgeye lezzet ve fiyat da eklenirse iş başka. Yemek yediğimiz süre içerisinde işletmeci Hakan beyin eşi Sevim hanım da hem kasada hem de de mutfakta. Güleryüzlü insanlar. Bu arada mutfağa girdim. Sertifakının hakkı burada verilmiş. Döner kebabı da hijyenik koşullarda kesiliyor. Böyle dış alanda sergilenir gibi değil. Balıkların hazırlanışını da gördüm. Mutfak oldukça hiyjenik. Restorantta yemek alırken bizden başkaları da vardı. Tercihler bana göre doğru. Yolum düşerse yine burada yemek alırım. Bu güzel çağdaş görünümlü mekânda çok lezzetli mönüler servis edilmekte. Evet sloganı gibi hizmette kaliteden ödün vermeyen tek mekan gibi. İddilaı ve bence haklı da. Buradaki tadımlarım ve mekânı incelemem bunu doğruladı. Yolunuz düşerse buraya mutlaka uğrayın. Tavsiye ederim.

TEL: 2233247- 0542 880 48 88
ADRES: ATATÜRK CADDESİ, NO 3 GÖNYELİ
SERVİS SAATLERİ: 11.00 – 22.00

MÖNÜDEN SEÇMELER

ÇUPURA 32 TL
BURGER CHİPS VE KOLA 16 TL
PARÇA TAVUK (9 parça kanat)ÇİPS VE KOLA 22 TL
PEYNİRLİ SALATA 18 TL
TAVUK DOLMA 28 TL
ET KÖFTE 29 TL
ET KARIŞIK 33 TL
BEEF STROGONOF 30 TL
İÇECEKLER
KOLA: 4 TL
BİRA: 6 TL

 

Bu haber toplam 20704 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 310 Sayısı

Adres Kıbrıs 310 Sayısı