1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bıçakla eşini öldürmeye çalıştı
Bıçakla eşini öldürmeye çalıştı

Bıçakla eşini öldürmeye çalıştı

Lefke’de bu sabah tartıştığı eşi Rumaniiat Riiematullaeva’yı bıçakla boynunu kesmek suretiyle öldürmeye teşebbüs eden 54 yaşındaki M.R. tutuklandı.

A+A-

Lefke’de bu sabah tartıştığı eşi Rumaniiat Riiematullaeva’yı bıçakla boynunu kesmek suretiyle öldürmeye teşebbüs eden 54 yaşındaki M.R. tutuklandı.

Olayda ağır yaralanan Rumaniiat Riiematullaeva önce Cengiz Topel Hastanesi’ne ardından da Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Riiematullaeva’nın yapılan ameliyat sonrası Kulak Burun Boğaz Servisi’nde müşahede altına alındığı belirtildi.

Öte yandan Rumaniiat Riiematullaeva'nın yaşadığı korkunç olay, ülkede artan kadına yönelik şiddeti de yeniden gündeme taşıdı. 17 yılda yaşanan 87 cinayette 36 kadının hayatını kaybettiği kayıtlara geçti. Farklı nedenlerden dolayı çok sayıda kadın öldürülürken, bu cinayetlerde çoğunlukla tabanca ve bıçak kullanıldı. 15 cinayet karı-koca arasında meydana gelirken, onlarca çocuk yetim kaldı. 4 kadın ise, nişanlısı tarafından öldürüldü. Sevgilileri tarafından öldürülen kadınların yansıra evlatları tarafından da cinayete kurban gidenlerde yer aldı.

Polis Basın Subaylığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:

09.07.2018 tarihinde saat 0945 sıralarında ikametgahı içerisinde M.R. (E-54) tartıştığı eşi Rumaniiat Riiematullaeva' yı tasarrufunda bulundurduğu bıçak ile boynunu kesmek suretiyle öldürmeye teşebbüs etmiştir. Olayda ağır yaralanan adı geçen Cengiz Topel Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan ameliyat sonrası kulak burun boğaz servisinde müşahede altına alınmıştır. M.R. tutuklanmış olup soruşturma devam etmektedir.

“48 saat; kiritik”

Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde Rumaiirat Riiematullaeva'nın ameliyatında genel müdahaleyi yapan Kulak, Burun Boğaz uzmanı Dr. Ahmet Varış, hastanın bıçaklandığı için travmadan dolayı ciddi bir enfeksiyon veya komplikasyon ortaya çıkabileceğinden durumuyla ilgili ilk 48 saatin kritik olduğunu belirtti. Hastanın sol boyun bölgesinde yaklaşık 10-12 cm uzunluğunda ve 2 cm derinliğinde geniş bir kesi olduğunu belirterek, o bölgede kas ve damarlarında hasar oluştuğunu bunlara müdahale edildiğini aktardı. Hastadaki kanama kontrolünün de yapıldığını söyleyen Dr. Varış, hastanın tıbbi tedavisine başlandığını aktardı. Ayrıca hastanın sağ elinde de ufak tefek kesikler olduğunu aktaran Varış, plastik cerrahın kesiklere müdahale ettiğini kaydetti.  48 saatlik dönemin riskli bir dönem olduğunu ifade eden Varış, hastanın serviste gözetim altına alındığını açıkladı.

Foto arşiv

Bu haber toplam 3244 defa okunmuştur
Etiketler : ,