1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Beyzade Kebap & Lahmacun Salonu-Adana
Beyzade Kebap & Lahmacun Salonu-Adana

Beyzade Kebap & Lahmacun Salonu-Adana

Beyzade Kebap & Lahmacun Salonu-Adana

A+A-


Zekai Altan


Babamın sağlığı nedeni ile Adana’ya sık geliş ve kalışlarım nedeni ile Adana’da bazı mekan ve lezzetleri de inceleme şansını yakaladım. Arada bulduğum boş zaman içerisinde. Adana’da mekanlar çok. Lezzetler ise genelde aynı ve standart. Tabii ki doğal olarak Adana kebap birinci sırada. Her köşede bulabilirsiniz. Ve ciğer. Adana’nın Seyhan bölgesinde ki burası biraz merkezi bir yerdir, Mısır çarşısı da diğer alış veriş veriş merkezleri de Büyüksaat’e kadar uzanır. Buralarda basit, küçük ve aynı standartta fazla lüks ve kalitesi yüksek olmayan birçok mekan hizmet vermektedir. Tabiri caiz ise biraz derme çatma. Ama iş de çok oluyor. Çünkü en önemli faktör nüfus. İnsan seli. Kalite pek bir şey ifade etmez. Çünkü burada yemek ihtiyacınızı giderirsiniz. Kısa süreli. Adana’nın gelişen bölgesi ve önemli bir gelişme gösteren bölgelerden bir tanesi de Turgut Özal Bulvarı. Binalar yeni ve daha çağdaş bir yaşam göze batıyor. Restorantları da daha kaliteli. Adana’daki aile dostumuz Gani bey bizi burada bir yemeğe çıkarttı. Beyzade Kebap ve Lahmacun Salonu.

KONUKSEVERLİK VE LEZZETİN BİRLEŞTİĞİ BİR ADANA LEZZET MEKANI

Mekan yeni bir binada. Bulvardaki cadde üzerinde. Biraz merkezi bir yerde. Yine insan seli. Buradaki fark kalite. İç ve dış alan. İlk imajı çok olumlu. Sizin yemek alabileceğinizi söylüyor. Personel üniformalı ve çok ilgili. Güleryüzlü ve hizmette kusur etmiyorlar. İç alanda ocak başı. Tüm kebap ve ızgaralar burada yapılyor. Ve tüten duman kokuları ile iştahınız bir o kadar daha açılıyor.

SPESİYAL YAPRAK KEBAP

Genelde standart Adana kebap, ciğer ve et şiş siparşleri verilirken ben de yaprak kebap siparişi verdim. Surası ile girişlerden fındık lahmacun, salata nar ekşili, kaşarlı kültür mantarı ızgara edilmiş. Hava da yağmurlu ve soğuk. Ancak dış mekana oturma şansınız vardır. Alt yapısı iyi düşünüldü. Sobanıza kadar herşey var. Karışık turşu lezzetli. Domates ezme ve patlıcanla birlikte şart mıdır diye düşünmeden edemedim ama gelmişi geri göndermek olmaz. Yedik bitirdik.  Salata, nar ekşisi ve sumak ile oldukça zengin bir lezzete ulaşmış. Bir yandan da gözümüz mangalda. Mangal kalabalık, gelen koku ise inanılmaz. Ortada Adana kebap, yanlarda yaprak kebap görülüyor. Ve işte yaprak kebap. Görüntüsü ve kokusu harika. Eti çok yumuşak. Hatta bu kadarı şaşırtıcı bile diyebilirim. Etinin dananın sırt kısmından olduğunu öğreniyoruz. Üstündeki terbiyesi de lezzetine lezzet katmış. Bu etin böylesine ince kesilip yaprak gibi şişe dizilmesi çok ilginç. İsminin nereden geldiği anlaşıldı. Yaprak kebabın etkisinde kaldığımı söyleyebirim. Kızartılmış ve hafif sote edilmiş küçük soğanlar. Tüm yiyeceklerin görüntüsü mükemmel. Izgara kebapların servisi şişte yapılıyor. Ve şişler için de ayrı, uzun bir kova masa başında duruyor. Etlerinizi şişlerden çıkarttığınız zaman boşalan şişleri bu uzun kova içerisine koyup yemeğinize devam ediyorsunuz. Final olarak da burma. Üzerinde antep fıstık ezmesi ile. Size yakında hem Adana kebap, ciğer ve yaprak kebabın yapılışı ile sırlarını vereceğim. Evet yolunuz Adana’ya düşerse mutlaka Beyzade Kebap ve Lahmacun Salonuna uğrayın. Konukseverliği, atmosferi, hijyeni, servisi ve lezzetleri ile bütünleşen çağdaş bir lezzet mekanı. Adana’nın farklı bir yüzü. Lezzetleri ile de. Tavsiye ederim.

TEL: 0322 234 41 89-234 43 87
ADRES: GÜZELYALI  MAH. 125 SK. ÇAĞ APT. NO. 16/A ADANA
www.beyzaderestaurant.com

 

Bu haber toplam 12401 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 200. Sayısı

Adres Kıbrıs 200. Sayısı