1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beyaz Saray'a girerken yakalandı
Beyaz Saraya girerken yakalandı

Beyaz Saray'a girerken yakalandı

Beyaz Saray'ın önündeki parmaklıkları iki hafta önce aşan şüphelinin elinde bıçak olduğu ve sanılandan daha çok sarayın içinde ilerlediği ortaya çıktı

A+A-

Beyaz Saray'ın önündeki parmaklıkları ve bahçeyi aşarak içeriye giren şüpheli Omar Gonzalez'in elinde bıçak olduğu ve sanılandan daha çok sarayın içinde ilerlediği belirlendi.

Federal güvenlik görevlileri, parmaklıkları aşıp 64 metre uzunluğundaki ön bahçeden koşarak giden Gonzalez'in, sarayın girişinde bir Gizli Servis üyesini geçmeyi başardığını, seremonilerin yapıldığı Doğu Salonu'na kadar ulaştığı bilgisini paylaştı.

Görevliler, Gonzalez'in Yeşil Salon'a girmeye çalışırken etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Beyaz Saray'daki güvenlik açığıyla ilgili araştırma yapan Kongre'deki alt komitenin başkanı Utah milletvekili Jason Chaffetz de soruşturma sırasında bu bilgilerin kendisine de iletildiğini açıkladı.

Amerikan Gizli Servisi, iki hafta önce, ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin içeride olmadığı sırada Gonzalez'in, Beyaz Saray önündeki çitleri aştıktan sonra sarayın girişinde etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Dünyanın en iyi korunan yönetim makamı olarak gösterilen Beyaz Saray'da bu olayın yaşanması ülkede de oldukça ses getirmişti. Olayın ardından güvenlik açığı olup olmadığı tartışmaları yapılırken, Beyaz Saray'ın etrafında devriye gezen Gizli Servis birimlerinin sayısı artırılmıştı. Geçen hafta hakim karşısına çıkarılan, Irak savaşındaki hizmetleri nedeniyle madalyayla onurlandırılan 42 yaşındaki Gonzalez ise tutuklanmıştı. Gonzalez'in aracında 2 balta, 1 pala ve 800 mermi bulunmuştu.

Başkan Obama, geçen hafta Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Gizli Servisi'n çalışmalarından memnun olduğunu belirterek, "Ben ve ailem için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı onlara teşekkür ediyorum" demişti.

(AA)

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur