1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. BEYARMUDU YEREL SEÇİME DĞRU
BEYARMUDU YEREL SEÇİME DĞRU

BEYARMUDU YEREL SEÇİME DĞRU

“Belediye bölgeye yeterli hizmeti veremiyor. Gelirler iyi ama yatırım yok. Seçim yaklaştı, hizmet başladı”

A+A-

CTP-BG Beyarmudu Belediye Başkan adayı Sadık Tuver:

“Ben değil, halk kazanacak”

 

Ayşe GÜLER

CTP-BG Beyarmudu Belediye Başkan adayı Sadık Tuver, bölgedeki sıkıntıların üzerine gitmek için aday olduğunu açıklayarak, gelir getirici yatırımlarla Beyarmudu’nu köy havasından çıkarak, kalkındırmayı hedeflediğini kaydetti.
Halktan gelen yoğun talep ile belediyeye talip olduklarını söyleyen Tuver, seçimden galip çıkacaklarını dile getirdi.
Tuver, yapılan anket çalışmalarında ilk sırada olduğunu vurguladı.
“Biz genciz, gençliğimize ve bilgimize güveniyoruz” diyen Tuver, “bu işi en iyi yapan kişiler biziz. Bana oy verirlerse ben değil halk kazanacak. Projelerimize güveniyoruz, onları hayata geçirebilmek için halktan destek bekliyoruz” dedi

“Seçim yaklaştı, hizmet başladı”
Tuver, belediyenin bölgeye yeterli hizmeti veremediğini ifade ederek, seçimin yaklaşması nedeniyle bölgede hizmetin başladığını savundu.
“Bölgede yapılan tek hizmet çöp toplamaktır. Belediyecilikte sadece çöp toplamak değildir” diyen Tuver, Belediyenin ‘kendi kafasına’ göre yatırım yaptığını kaydetti.
Tuver, alt yapısı olmadan yatırım yapıldığını dile getirerek, “şu anda asfaltlama çalışması yapılıyor. Kişisel olarak hizmet veriliyor. Partizanlık yapılıyor” dedi.

“Gelirler iyi ancak yatırım yok”
Belediyenin gelirlerinin iyi olmasına rağmen gözle görünür bir yatırım yapılmadığını söyleyen Tuver, Beyarmudu Güney Mesarya Sosyal Tesisleri Projesi’nin yüze 70’inin AB kaynaklı, yüzde 30’unun ise belediye kaynakları ile karşılandığını kaydetti.
Tuver, belediyenin bu kaynağı yaratabilmek adına borçlandığını da ifade etti.

 

5 milyon TL’ye yakın borç…

Belediyenin 5 milyon TL’ye yakın borcunun bulunduğunu söyleyen Tuver, “belediyenin Kıb-Tek’e 1,5 milyon TL borcu bulunuyor. Bu borç geçmiş borçtur, yapılandırıldı. Güney Mesarya Tesisleri için 750 bin TL borç çekildiğini biliyoruz. 1 milyon 200 bin TL’ye yakın da vergi borcu vardır. bunun yanı sıra belediye amirini kıdem tazminatı için 300 bin TL bir bankadan borçlandı”dedi

“Üreticiler, soğuk hava deposu bekliyor”
Bölgede hayvancılık ve sulu ziraatın yapıldığını söyleyen Tuver, belediyenin söz vermesine rağmen bu dönem içerisinde soğuk hava deposunu hayata geçirmediğini, üreticilerin bu konuda adım beklediğini belirtti.
Tuver, “bölgede 2 tane özel buzluk yapan arkadaş vardı. Başkan bunu mazeret gösterdi ve verdiği sözü tutmadı. Depolar, tüm bölgeye yetecek kapasitede değildir” şeklinde konuştu.


“Sağlık birimindekiler eğitimsiz…”
Göreve gelmesi halinde ‘Alo Belediye Hattı’ oluşturmayı düşündüğünü açıklayan Tuver, belediyede düzenli bir çalışma sistemini hayata geçireceklerini dile getirdi.
Tuver, belediye içerisinde bilgisi olmayan kişilerin birimlerde çalıştırıldığını ifade edere şöyle konuştu: “Sağlık biriminde bilgisi olmayan personel hizmet veriyor. Yanlış neticelerle bazı yaşlıları korkutuyor. Şeker ve tansiyon ölçümleri eğitimsiz insanlar tarafından yapılıyor”
Göreve gelmesi halinde hemşire ve doktor dahilinde sağlık hizmeti verileceğini aktaran Tuver, konunun Sağlık Bakanlığı’nın bilgisinde olduğunu söyledi.
Üreticilerin çıkardığı ürünleri belediyeye ait tartı yerine başka köydeki tartıda tarttığını söyleyen Tuver, söz konusu tartının çalışır durumda olmasına rağmen hizmet vermediğini savundu.
Tuver, bu durum nedeniyle üreticilerin mağduriyet yaşadığını dile getirdi.


“Hal yapılacak”
Bölgedeki üretici ile organize bir şekilde kooperatifleşmeyi sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Tuver, Hal kazandırmayı planladıklarını belirtti.
Tuver, böylelikle üreticilerin ciddi kazanım elde edeceklerini dile getirerek, üreticilerin ne kadar ürün ekeceğinin saptanacağını, ihtiyaca göre ekim yapılacağını ifade etti.
Öte yandan ürün kalitesinin artırılması için üreticilere belirli eğitimlerin verileceğini kaydeden Tuver, “toptancı, üretici ile dalga geçer gibi fiyat veremeyecek” dedi.

“Kültür ve sanat etkinlikleri yeterli değil”
Tuver, bölgede yapılan kültür ve sanat etkinliklerinin yeterli olmadığını ifade etti.
Ada geneline yayılmasını hedefledikleri etkinlikleri hayata geçirmek istediklerini söyleyen Tuver, “üreticilerin de katılımı sağlanacağını, orada çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bir festivali hayata geçireceğiz” dedi.

Projeler…
Tuver, birçok köyde inşaatı tamamlanan evlere belediyenin alt yapı götürmediğini belirterek, bu konuda çalışma yapacaklarını aktardı.
Köy kadın kurslarının geliştirilmesi ve işsiz kadınların yaptığı ürünleri pazarlayarak ev ekonomilerine katkıda bulunmasının hedeflendiğini kaydeden Tuver, “bölgede çalışmayan kadın sayısı oldukça fazladır. Köy kadın kursları ile gelir elde etmelerini hedefliyoruz” dedi.
Tuver, sadece anayol boylarına değil, köy içlerine de alt yapı çalışma yapacaklarını aktararak, köylerin kent havasına girmesi gerektiğini dile getirdi.


Su kuyularına güneş enerji panelleri
Köylerdeki su kuyularına güneş enerji panelleri yerleştirilmesinin planlandığını ifade eden Tuver, üretilecek elektriğin ve çıkacak olan suyun düşük maliyete çekilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Tuver, yapılacak her yatırımın bölgede çalışmayan ustalara vermeyi düşündüklerini ifade ederek, böylelikle bölgedeki vatandaşlara iş imkanı yaratmak istediğini kaydetti.
Hayvan pazarı oluşturmak istediklerini söyleyen Tuver, ürecilerin hayvanlarını satışa sunması ve esnafın kalkındırılmasının amaçlandığını ifade etti.
Tuver, böylelikle bölgeye sıcak para akışının sağlanacağını belirtti.

Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur