1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Besteci Gizem Gökoğlu’na ABD’den ödül!
Besteci Gizem Gökoğlu’na ABD’den ödül!

Besteci Gizem Gökoğlu’na ABD’den ödül!

Kıbrıslı Türk besteci ve ses sanatçısı Gizem Gökoğlu, Amerikan Besteci, Yazar ve Yayımcılar Birliği ASCAP tarafından verilen, 2017 ASCAP Herb Alpert Genç Caz Bestecisi Ödülü’ne layık görüldü.

A+A-

Sanatçı Gizem Gökoğlu yarışmaya, genç yaşta aramızdan ayrılan arkadaşı merhum Onur Önel’e ithafen, çağdaş caz orkestrası (bigband) + vokal grubu için bestelediği “Garden of Onur” adlı eseriyle katıldı.

Berklee College of Music Caz Besteciliği ve Vokal Performans çift anadalları mezunu olan Gökoğlu, 2014 yılında, New York Üniversitesi’nin film müziği besteciliği odaklı müzik teorisi ve kompozisyon (bestecilik) Master Programı’nı, Dr. A. Kurtz ve Steinhardt Film Scoring bursları ile tamamladı.

Sanatçı, geçtiğimiz yıllarda: Maria Schneider’in ustalık kursu (master class); Jim McNeely ve Mike Holober’in önderliğini yürüttüğü BMI Jazz Composers Workshop’ı ve Society of Composers and Lyricists’in film bestecileri icin olan Mentor Programı’na seçilmiş, West Point Band’in besteciler forumu yarışmasında finale kalmış, Quincy Jones Ödülü ve Seattle Kadınlar Caz Orkestrası Besteci Yarışması onur ödülünü almıştı.

Gizem Gökoğlu’nun eserleri, West Point Band’s Jazz Knights, BMI/New York Jazz Orchestra, Linus Wyrsch, BCJO/Greg Hopkins, Mimi Fox ve Seattle Women’s Jazz Orchestra gibi isimler tarafindan seslendirildi. 

Kariyerini ABD’nin New York şehrinde sürdürmeye devam eden Gizem Gökoğlu, ASCAP Herb Alpert ödülünü önümüzdeki aylarda, ASCAP tarafından düzenlenecek olan törende alacak. Sanatçı hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler, sanatçının web sayfasına bu linkten ulaşabilirler: www.gizemgokoglu.com

ASCAP Vakfı ve Herb Alpert Vakfı, her yıl düzenlenen Herb Alpert Genç Caz Bestecisi Ödülleri Yarışması ile, jüri tarafından seçilen bestecilere, kariyerlerini desteklemek amacıyla ödül veriyor. 1980’li yılların başlarında kurulan Herb Alpert Vakfı, kar amacı gütmeyen ve bağışlarıyla birçok sanat dalını destekleyen bir vakıftır.

 

Fotoğraf: Tunç T. Evcimen

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 6580 defa okunmuştur
Etiketler : , ,