1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Beşparmak Dağları'na kar yağdı
Beşparmak Dağlarına kar yağdı

Beşparmak Dağları'na kar yağdı

Beşparmak Dağları’nın yüksek kesimlerine kar yağdı.

A+A-

Rusya üzerinden gelen ve Türkiye dahil bölgeyi donduran soğuk hava dalgasının dünden itibaren yurtta da etkili olmasıyla Beşparmak Dağları’nın yüksek kesimlerine kar yağdı.

Meteoroloji Dairesi’nden dün yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ardından hafta boyunca don olayının devam edeceği, kuzey ve batı yönlerden zaman zaman fırtına şeklinde rüzgar görüleceğini, hava sıcaklığının gündüz 6-9, gece 0’ın altında olacağı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların ve üreticilerin tedbirli olmaları tavsiye edildi.

EN ÇOK YAĞIŞ YEŞİLIRMAK’A

Öte yandan Meteoroloji Dairesi 6-7 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen yağışların miktarı ile ilgili yayınladığı açıklamada, en fazla yağışın Yeşilırmak bölgesine düştüğünü bildirdi. Buna göre, Yeşilırmak’a 40,7 kilogram metrekare yağış düştü.

En çok yağış alan yörelere bakıldığında Yeşilırmak’ı; 24,7 kg/m² yağış ile Çamlıbel ve 17,3 kg/m² yağış ile Kalkanlı izledi.

Diğer yörelerde gerçekleşen yağışların miktarı şöyle;

“Alsancak 14,8 kg/m², Gemikonağı 14,1 kg/m², Taşpınar 13,0 kg/m², Zaferburnu 12,1 kg/m², Kozanköy 11,9 kg/m², Lefke 11,2 kg/m², Türkeli 10,8 kg/m². Diğer yörelerde 1  ile  10 kg/m² arası yağış kaydedildi.”

(tak/ fotoğraf: Osman Özpaşa) 

Bu haber toplam 3951 defa okunmuştur