1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşok liderliğe yükseldi
Beşok liderliğe yükseldi

Beşok liderliğe yükseldi

Beşok, Mağusa Drift yarışında aldığı birincilikle puanını 63’e yükselterek zirveye yerleşti.

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kurumu (KKOK) tarafından organize edilen KKTC Alpet Drift Şampiyonası’nın 4’üncü ayağı Pazar günü Mağusa Tır Parkı’nda gerçekleştirildi. Yarışı Kerim Beşok kazanarak şampiyona puan sıralamasında liderliğe yükseldi. Beşok, Mağusa Drift yarışında aldığı birincilikle puanını 63’e yükselterek zirveye yerleşti.
Mağusa Drift yarışı öncesi şampiyonada lider konumda bulunan ancak çeyrek finalde yarışa veda eden Celal Bozbeyli aldığı 10 puanla toplam puanını 60 yaptı ve şampiyonada 2’nci sıraya geriledi. Yine Mağusa Drift yarışında sıralamaların en hızlı ismi olan Edim Macila çeyrek finalde elenerek 4’üncü ayaktan 10 puan çıkardı. Macila toplam puanını 51’e yükseltti ve şampiyonada 3’üncü sırada yer aldı.

Heyecan son yarışa taşınacak
Beş yarış üzerinden yapılacak olan KKTC Alpet Drift Şampiyoansı’nda her yarışmacının en kötü puan aldığı yarış puanları, topladıları puanlarda silinecek. Böylelikle puan veren yarış sayısı 4’e düşecek. Bu uygulama ile birlikte sezonun son yarışı olacak olan 5’inci ayakta KKTC Alpet Drift Şampiyonu belirlenmiş olacak.
KKTC Alpet Drift Şampiyonası’nda 4’üncü ayak yarışının ardından oluşan şampiyona puan durumunda yer alan ilk 10 sürücü şu şekilde:

1. Kerim Beşok (63 Puan)
2. Celal Bozbeyli (60 Puan)
3. Edim Macila (51 Puan)
4. Enver Haskasap (50 Puan)
5. İbrahim Yücebaş (38 Puan)
6. Mustafa Kızılova (34 Puan)
7. Dimitris Xristofi (28 Puan)
8. Göksel Macila (23 Puan)
9. Ömer Soyer (23 Puan)
10. Sinam Gazi (22 Puan)

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur