1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BES, Yenierenköy Belediyesi’nde bugün de grevde
BES, Yenierenköy Belediyesi’nde bugün de grevde

BES, Yenierenköy Belediyesi’nde bugün de grevde

BES, çalışanların 3 aydır maaş almadıkları gerekçesiyle Yenierenköy Belediyesi’nde başlattığı uyarı grevinin bugün de devam ettiği bildirildi.

A+A-

 

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), çalışanların 3 aydır maaş almadıkları gerekçesiyle Yenierenköy Belediyesi’nde başlattığı uyarı grevinin bugün de devam ettiği bildirildi.

BES Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, “Yıllarca sosyal güvencesiz çalışan ve 3 aydır maaş alamayan, Yenierenköy Belediyesi çalışanları, merkezi hükümetin üzerine düşeni yapmaması ve Sayıştay’ın da etkin denetim gösterememesi sonucunda mali açıdan zor duruma düşen, düşürülen belediyemizin çalışanlarına maaş ödeme güçlüğü çekmesi, özelde çalışanı genel de de belde halkını mağdur etmekte ve isyan noktasına getirmektedir” dedi.

Yalınkaya, merkezi hükümetin, tüm belediyelerle ilgili gerekli yasal değişiklikler ile yerel yönetimlere ayrılan katkı paylarının artırılması için üzerine düşeni ivedi olarak yapması gerektiğini ifade etti.

Yalınkaya, bu bağlamda tüm belediyelerde örgütlü sendikaların çalışanlarıyla birlikte sonuç alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur