1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Berova asimilasyon ve entegrasyon politikalarına hizmet ediyor"
"Berova asimilasyon ve entegrasyon politikalarına hizmet ediyor"

"Berova asimilasyon ve entegrasyon politikalarına hizmet ediyor"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın “öğretmen ve öğrenci bilgilerini Ankara’ya verme girişiminde” bulunduğunu iddia etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın “öğretmen ve öğrenci bilgilerini Ankara’ya verme girişiminde” bulunduğunu iddia ederek, “asimilasyon ve entegrasyon politikalarına hizmet ettiğini” ileri sürdü.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nın Kıbrıs Türk toplumunu yok etme girişimlerine çanak tutup, işbirlikçilik yaptığını iddia etti.

Berova’nın şahsına yönelik eleştirilere yanıtım  “hem suçlu, hem güçlü anlayışına” örnek olduğunu iddia eden Elcil, şöyle devam etti:

“Öğretmen ve öğrencilere ait şahsi bilgileri başka bir devlete jurnalleyecek kadar ileri giden bu anlayışın bizi temsil etmediği açıktır. Kendisine yapılan eleştirilere yanıt verirken herkesi “Türkiye düşmanlığı” ile itham etmesi ise sahte milliyetçilerin her zaman başvurdukları yöntemlerdir.”
 
Şener Elcil, “UBP-DP hükümet yetkililerinin düşman yaratma üzerinden beslendiğini; yapılan yasadışılık ve usulsüzlükleri bayrak, millet, Rumculuk, hainlik edebiyatıyla örtmeye çalıştıklarını” savundu. 
 

Bu haber toplam 1543 defa okunmuştur
Etiketler :