1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Berkalp yaşamını yitirdi
Berkalp yaşamını yitirdi

Berkalp yaşamını yitirdi

Antrenör ve futbolcu olarak ülke sporuna uzun yıllar hizmet eden Üner Berkalp dün yaşamını yitirdi

A+A-

Ülke sporuna gerek futbolcu gerekse antrenör olarak uzun yıllar hizmet eden, emekli öğretmen Üner Berkalp dün 77 yaşında yaşamını yitirdi.

27 Eylül 1937 yılında Mağusa’da doğan Berkalp, futbol, voleybol, masa tenisi, atletizm ve yüzme sporları ile uğraştı. Türkiye’de öğrenimini sürdürürken 1955 yılından itibaren Doğan Türk Birliği’nde futbol oynamaya başlayan Berkalp, takımı ile 3 sezon Birinci Lig şampiyonluğu yaşadı. 1960 yılında Baf Ülkü Yurdu’nda antrenör futbolcu olan Berkalp, 1963 yılında futbolculuğu bırakırken B ve A lisans antrenör kurslarında başarılı olduktan sonra 1973 yılında teknik direktörlüğe yükseldi. İlk teknik direktör unvanı alan kişiler arasında yer alan Berkalp Baf Ülkü Yurdu, Yalova, Binatlı, Yenicami, Lefke, K.Kaymaklı ve Milli Takım antrenörlüğü görevlerini üstlendi.
Berkalp antrenörlükte Kurtuluş Lisesi’nde Türkiye ikinciliği, 1986-87 sezonunda Baf Ülkü Yurdu’nda 1. Lig şampiyonluğu yaşadı ve Yalova ile Binatlı’yı 1. Lig’e çıkardı.

KTSYD ve Doğan’dan ödül almıştı
Ülke sporuna sporcu ve antrenör olarak hizmet veren Üner Berkalp’a Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) ve Doğan Türk Birliği Spor Kulübü yakın geçmişte ödül vermişti. Geleneksel olarak düzenlenen KTSYD 2013 Yılın Başarılıları Ödülleri’nde Berkalp’a Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü verilmişti. Bu sezon ev sahibi olduğu maçlarda kulübe hizmet verenlere teşekkür plaketi veren Doğan Türk Birliği, ligin 7’nci haftasında 20 Temmuz Stadı’nda oynanan G.Birliği karşılaşmasının devre arasında Üner Berkalp’a teşekkür plaketi takdim etmişti.

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur