1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Benli: Gönyeli’nin geleceği açık
Benli: Gönyeli’nin geleceği açık

Benli: Gönyeli’nin geleceği açık

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, seçim yasakları öncesinde, dört yıllık görevlerinde hangi hizmetleri yaptıklarını anlattı.

A+A-

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, düzenlediği basın toplantısıyla 4 yıllık hizmetlerini ve projelerini paylaştı:

 

“Gönyeli’nin önü açık,
hedef her eve internet”



“Ülkemizin en büyük okul öncesi merkezini Gönyeli’ye kazandırmak, geride bıraktığımız dönemde en fazla gurur duyduğumuz projemizdir”

 

“Dürüst ve adil bir yönetimle hizmet ettik, herkese kurallar çerçevesinde eşit davrandık, çalmadık, çaldırmadık, sürdürülebilir bir bütçe ve belediyecilik yarattık”

 

“Bisikletli Gönyeli için çalışıyoruz ve bunu başaracağız, çünkü buna inanıyoruz, Gönyeli’nin her yerinde bisiklet kültürü yaşamın içerisine girecek.”
 

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Gönyeli’nin sürdürülebilir bütçesi ve organizasyon yapısı ile geleceğe güvenle baktığını söyledi, en önemli hedeflerinin her eve fiber internet taşımak olduklarını belirtti.
“Gönyeli Net” başlığıyla bir basın toplantısı düzenleyen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, dört yıllık görev sürelerindeki hizmetlerini anlattı.

“Seçim yasakları öncesinde, bu dönem için belediye başkanı olarak karşınıza çıkmak ve yurttaştan aldığımız vekaletin karşılığında neler yaptığımızı paylaşmak istedim” diyen Ahmet Benli, Gönyeli’yi Avrupa kentlerinin seviyesine çıkarmak için vizyon belirlediklerini vurguladı.

“Dürüst ve adil bir yönetimle hizmet ettik, herkese kurallar çerçevesinde eşit davrandık, çalmadık, çaldırmadık, sürdürülebilir bir bütçe ve belediyecilik yarattık” diyen Ahmet Benli en önemli gururlarının bu olduğunu söyledi.
“Sürdürülebilir bir bütçe” yarattıklarını belirten Ahmet Yalçın Benli, ülkedeki tüm belediyeler içinde Gönyeli Belediyesi’nin en güçlü yapıda olduğunu anlattı.

Gönyeli Belediyesi’nin geleceğinin açık olduğunu anlatan Benli, yeni dönemde dijital dönüşüme yöneleceklerini, fiber optik interneti Gönyeli’nin her evine taşımak istediklerini söyledi.
Kanalizasyonda yüzde 93, içme suyu şebekesinde yüzde 98, yağmur suyu drenaj projesinde yüzde 80 gibi yüksek bir oranda altyapıyı tamamladıklarını anlatan Ahmet Benli, “Hem altyapısı hem üst yapısıyla projeli tek kentiz” dedi.
Göreve geldiklerinde bütçenin 4 milyon, personel giderinin ise bütçenin yüzde 86’sı olduğunu anımsatan Benli, bütçelerini 49.5 milyona taşıdıklarını, personel giderinin ise bütçenin yüzde 36’sını oluşturduğunu belirtti.
“Doğru yönetilen, personel giderini dengeli tutan hiçbir belediye finansman sorunu yaşamaz” diyen Benli, bütçeden yatırımlar için 24 milyonluk kaynak ayrıldığını ifade etti.

“Vizyonlu, kararlı olmak”

Ahmet Benli, “vizyon sahibi ve kararlı olmanın” önemine dikkat çekerek, Avrupa şehirler kadar temiz, çağdaş, ileri bir kent hedeflediklerini söyledi.

“Gönyeli, Paris’ten daha temiz bir kenttir, elbette eksiklerimiz vardır, ancak temizdir” diyen Benli, kenti artık sel basmadığını, bunun için ciddi yatırım yaptıklarını da anlattı.
Cadde dönüşümlerinin sürdüğünü belirten Benli, “Ülkemizin en büyük okul öncesi merkezini Gönyeli’ye kazandırmak, geride bıraktığımız dönemde en fazla gurur duyduğumuz projemizdir” dedi.
 

32 ÇOCUK PARKI

Gönyeli’ye 32 çocuk parkı yaptıklarını, yapmaya devam ettiklerini; Sosyal Aktiviteler Merkezi’nde 17 yaşındaki gençle 77 yaşındaki insanımızı aynı etkinlikte buluşturduklarını anlatan Benli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bisikletli Gönyeli için çalışıyoruz ve bunu başaracağız, çünkü buna inanıyoruz, Gönyeli’nin her yerinde bisiklet kültürü yaşamın içerisine girecek.”

Benli, okulları “akıllı televizyonlar” ile donattıklarını anlatarak, bunun dijital dönüşüm vizyonunun bir unsuru olduğunu belirtti.

Belediye Bulvarı

Gönyeli’deki tartışmaların “gelişmeye” dair olduğunu söyleyen Ahmet Benli, tüm hedeflerinin güneydeki kentler ve Avrupa’daki şehirlerle yarışmak olduğunu belirtti.

Gönyeli Belediye Bulvarı’nın en çok insanın uğradığı, ekonomik değeri en yüksek cadde olmasını hedeflediklerini belirten Benli, çevre projelerini de cadde dönüşümlerine paralel ilerlettiklerini anlattı.
 

“BÜYÜK MEYDAN”

“1.300’ü aşkın insanımıza sosyal hizmet sunuyoruz, ayaklarına gidiyoruz” diyen Ahmet Benli, alt geçit projesinin trafiği rahatlatmak hedefiyle hayata geçirildiğini söyledi.

Yeni dönemde “Büyük Meydan” projeleri olduğunu da anlatan Benli, ihale süreci devam eden Gönyeli Amfi Tiyatro ve Yusuf Yönlüer Kapalı Tenis Kortu projelerini de medyayla paylaştı.

Gönyeli Çemberi üzerine bisiklet ve yaya köprüsü de öngördüklerini ifade eden Benli, 130 kilometrelik cadde dönüşüm projesinin 7-8 yıllık bir proje olduğunu söyledi. (YENİDÜZEN)

 

 

Bu haber toplam 2806 defa okunmuştur