1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Benji Boyadgian 'İzler' ile Art Rooms’da
Benji Boyadgian 'İzler' ile Art Rooms’da

Benji Boyadgian 'İzler' ile Art Rooms’da

Benji Boyadgian’ın İzler isimli kişisel sergisi Girne’de Art Rooms’ta, açılıyor.

A+A-

Filistinli/Finli/Ermeni sanatçı Benji Boyadgian’ın İzler isimli kişisel sergisi Girne’de Art Rooms’ta, açılıyor. 16 Aralık  saat 19.00’da açılak sergi, 16 Ocak 2017’ye kadar, 12.00–22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kuratörlüğünü Türk kuratör Başak Şenova’nın yaptığı sergi, geçtiğimiz birkaç yılın işlerini kapsıyor. Şenova, ilk olarak Jerusalem Show VII’de birlikte çalıştığı Boyadgian ile 2013 yılından beridir pek çok projede birlikte çalışmaya devam ediyor.

Boyadgian’ın araştırma temelli işleri bir yandan, mimari kalıntılar ile geçmişinin arka planında yer alan siyasi ve sosyal durumların yarattığı etkileşimleri, zihnindeki algısal görüntülerle bir arada sunarken, diğer bir yandan da miras, bölge, mimari ve peyzaj gibi kavramlarla ilintili temaları irdeliyor.

Boyadgian seçtiği nesneleri izleyiciye aktarmak için esas olarak çoğunlukla resim ve çizimi kullanıyor. Bununla birlikte İzler sergisinde, resim ve çizimin yanı sıra fotoğraf, animasyon ve mekansal yerleştirme de dahil olmak üzere daha başka araçlar da kullanılmış. Kıbrıs’ın, gerek arazi yapısı, gerekse uzun tarihi bakımından Filistin’le paylaştığı benzerlikler, Boyadgian’ı bu adada çalışma doğrultusunda esinlemiş. Bağlamları farklı olmasına rağmen, genel olarak her ikisi de sanatçının ilgisini çeken bir dizi ortak soruyu barındırıyor. Sergi, değişen süreler, boşluklar ve anlar gibi izler hakkında farklı düşünceler etrafında dolanıyor.

Sergi sırasında, editörlüğünü Başak Şenova’nın yaptığı, Art Rooms’un katkılarıyla basılacak olan bir kitabın da tanıtımı yapılacaktır. Boyadgian’ın işleriyle, bağlantılı meselelerin tartışıldığı kitapta ayrıca, Başak Şenova, Behzad Khosravi, Funda Şenova Tunalı, Gürgenç Korkmazel, Jonatan Habib Enqvist, Nadide Gizem Akgülgil Mutlu ve Yoann Morvan gibi yazarların görüşlerine de yer verilmiş.

 

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
Etiketler :