1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Benim için bir onurdu”
“Benim için bir onurdu”

“Benim için bir onurdu”

Atletizm Federasyonu’nda Mali Genel Kurul ve başkanlık seçimi 7 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de federasyonun Hasan Ruso Lokali’nde gerçekleştirilecek

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Atletizm Federasyonu’nda Mali Genel Kurul ve başkanlık seçimi 7 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de federasyonun Hasan Ruso Lokali’nde gerçekleştirilecek. Beş buçuk yıldır federasyonun başkanlık görevini sürdüren ve aday olmadığını açıklayan Ersin Doğaç, görev süresini Yenidüzen’e değerlendirdi. Başkanlığı süresince üzüldüğü noktalar olduğunu ancak beş buçuk yıllık görev süresi içerisinde her saniyesinin dolu dolu geçtiğini belirten Doğaç “Ülkeme hizmet ettim. Benim için bir onurdu” açıklamasını yaptı.

Doğaç “Herkes sevinirken biz üzüldük”
Yenidüzen’in sorularını yanıtlayan Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç, yeniden aday olmama gerekçelerini ve yaşadığı üzücü olayları anlattı. “Bir numaralı etken insanların bazılarının doyumsuz oluşu ve olaya gerçekçi yaklaşmamaları” diyen Doğaç sözlerine şöyle devam etti: “Biz göreve gelmeden önce projelerimizi ortaya koymuştuk. Atletizmin en büyük özelliğinin metrik-kronometrik olduğunu söylemiştik. Derecelerin kadarsın atletizmde. Atletizm, bir Herkesi İçin Spor Federasyonu ya da Sağlıklı Yaşam Federasyonu değildir. Performans sporudur. Elit atletlerin desteklenmesi konusu ile bayağı uğraştık. Bizim dönemimizde en büyük organizasyon olan Olimpiyatlar’a bir sporcumuz gitti. Herkes sevinirken bizim esas yıkıldığımız an oydu. Levent Ilgın ve Meliz Redif’in ‘Atletizm Federaysonu’na teşekkür etmeyeceğim’ açıklamaları, benim spor yaşamımdan ayrı, normal hayatımda yaşadığım en üzücü olaylardan biridir. Sonrasında Yakın Doğu Üniversitesi sporcusunun dopingli çıkması ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin beni hedef göstermeleri var. O iş hukukla alakalıdır. Başka bir federasyonun uhdesinde evrakların verilmemesi konusu var. Hukukçularla işi çözdük ama o süreçte çok yıprandım. Bir de gazeteci arkadaşın bana sormadan devamlı yaptığı haberler var.”

“Üç projemiz vardı. Biraz zaman aldı. Devam edecekler”
“Ben vatanseverim, memleketimi, insanlarını çok severim” diyen Doğaç “Atletizm sahipsiz kalmasın diye bu görevi aldım” dedi. Üç tane projeleri olduğunu ve bunları büyük oranda gerçekleştirdiklerine inandığını söyleyen Doğaç şunları kaydetti: “Bir hedef elit atletlerin desteklenmesiydi. Orada ufak tefek kriterler doğrultusunda aksamalar oldu. Maliyeden paranın geç çıkması konuları oldu. Diğer hedef antrenman koşullarımızı daha iyi yapmaktı. Fitness merkezi hayata geçirildi. Hem antrenmanlar açısından, hem yabancı sporucları burayı tercih etmesi açısından, hem de federasyonun bir gelir elde etmesi açısından bu merkez bayağı bir etkili oldu. Üçüncü proje yetenekli çocukların tespit edilmesi olan IAAF Athletics Kids projesiydi. Onu da başlattık. Üç projemiz bunlardı. Biraz zaman aldı, hayata geçtiler, devam edecekler”

“Yeni yönetim umarım üzerine koyarak devam eder”
Uzun süreli bir yerde kalmanın monotonlaştıdığını düşündüğünü belirten Doğaç yeni gelecek olan kişilerin kendilerinden daha fazla hizmet etmesini ümit ettiğini dile getirdi. Doğaç “Yeni gelecek olan kişiler daha fazla hizmet ederler, bizim yaptıklarımızın üzerine daha da koyarlar ve atletizm daha renkli bir hale gelir. Bu üç proje bana göre büyük olaydır. 20 proje ile çıkarsınız, ama hepsini yarım yarım yaparsınız, günün sonunda verdiğiniz sözleri tutamamış olursunuz” diye konuştu.

“Keşke bunu da yapsaydık dediğimiz muhakkak birçok şey var” diyen Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç “Benim en çok istediğim müstakil bir atletizm pistiydi. Okullar Sahası buna uygundu. Esas yerimiz orasıdır. Oranın tamamen atletizme verilmesi, her yönüyle olimpik kamp merkezine dönüştürülmesi düşüncemiz vardı. Doktorundan rehabilitasyonuna, fitness salonundan sağlıkla ilgili koşullara kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran komple bir yerdi. Büyük para isteyen bir projeydi. Oranın sadece müstakil bir şekilde atletizme verilmesi ve böyle bir amaçla kurulması memlekete çok büyük bir katkı sağlar” diye konuştu.

“Tesisleşmeyi bitirp sporcu yetiştirmeye odaklanmamız gerekirdi”
“Atatürk Spor Kompleksi içerisine bir iki tane sentetik, bir iki tane çim antrenman yeri yapılırsa güzel olur” diyen Doğaç “Girne ve Güzelyurt’a tartan pist yapılması düşünülüyor. Erenköy’de dört kulvarlı da olsa bir pist olsa iyi olurdu. Mağusa’da gidip inceleme yaptık Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın toprak zemininin faaliyete geçirilmesi. Bugüne kadar buraya getirdiğimiz birçok insandan çok şey öğrendik. Onlar bize toprağın antrenman için daha uygun olduğunu hep söyledi. Bizim şimdiye tesisleşmeyi çoktan bitirmemiz gerekirdi. 7 bölge diye düşünün, 7 tane yüzme havuzu, 7 tane tartan pist olabilirdi. Yeter de artardı. Ufak bir nüfusuz. Bunların tamamlanmış olup daha çok sporcu yetiştirme konusunda odaklanmamız gerekirdi” açıklamasını yaptı.

Kendi dönemleri içerisinde bütün bakanlarla uyum içerisinde çalıştıklarını ve hepsinin münkün koşullar içerisinde kendilerine yardım ettiğini söyleyen Doğaç “Biz bu dönem içerisinde 5 buçuk yıllık süre içerisinde bütün bakanlarımızla uyum içerisinde çalıştık. Hepsi de mümkün koşullar içerisinde bize yardım ettiler. Özellikle sayın Spor Dairesi Müdürümüz Hüseyin Cahitoğlu da sürekli olarak Atletizm’e yaptığı katkılar bizim işimizi kolaylaştırdı. Kendisine de söylüyorum, yeterli midir? Hayır değildir. Ama mevcut koşullar şekilde idare edecek şekilde faaliyetlerimizi yürüttük. Anlattığımız her projeyle ilgili bize olumlu yaklaştı” diye konuştu.
Federayson başkanlığının gönüllülük esasına göre yapıldığını ve kendi yaşamlarından çok feragat ederek birşeyler yapmaya çalıştıklarını aktaran Doğaç şunları söyledi: “Benin için bir onurdu, bu kadar süre içerisinde çok güzel şeyler yaptık. Geçtiğimiz gün neler yaptığımıza baktım. Eğer başarı rekorsa, dönemimizde birçok rekor kırıldı. Bizim dönemimizde Türkiye Milli Takımları’nda yarışan sporcular oldu. Dünya, Avrupa şampiyonalarında yarışan sporcular oldu. Alttan gelen atletlerimiz de var. Türkiye Yıldızlar Ligi’ne katıldık. Gelmez denilen sporcuları, şampiyonları ülkeye getirip yarıştırdık. Cesaretli bir adımla, resmi olmasa da Avrupa Atletizm Federasyonu Başkanı ile gidip görüştük. Bütün sıkıntıları anlattık. İşin içine girdikten sonra bu işin kopukluk göstermeden devam etmesi gereken bir iş olduğunu gördük. Programlı bir şekilde hareket edilseydi geçmişte bölgesel üyelik elde etme şansı öğrendik, ama o treni de kaçırdığımızı gördük. İsviçre’nin Birleşmiş Milletler üyesi olmadan yarıştığını, Çin Taipei’nin yarıştığını gördük. Onlar da üzücü olan taraflardı.”

“Katkı koyan herkese teşekkür ederim”
“Eşime teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Esas ağırlığı o çekti. İnanılmaz derecede bana katlandı” diyen Doğaç “Onlara da zaman ayırmam gerekiyor” diye konuştu. Doğaç sözlerinin sonunda “Memlekete hizmet ettik, etmeye devam edeceğiz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, hakem olarak görev alan arkadaşlarıma, antrenörlerimiz, sporcularımıza, katkı koyan herkese teşekkür ederim. Ersin Doğaç’ın atletizmden kopması mümkün değildir. Ne kadar çok engel geçerseniz o sizin gücünüzü direncinizi arttırır. Beş buçuk yılın her saniyesi dolu dolu geçti. Mutlu ayrılıyorum. Hizmetimiz yine olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur