1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Benim Adım Kıbrıs” Tanıtılıyor
Benim Adım Kıbrıs” Tanıtılıyor

"Benim Adım Kıbrıs” Tanıtılıyor

Doç. Dr. Kemal Bolayır'ın "Benim Adım Kıbrıs” adlı kitabı yarın Doğanköy, Streetart Kitap Kafe’de tanıtılıyor.

A+A-

 

 

Streetart Kitap Cafe’den yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Kemal Bolayır'ın; 1955 önce ve sonrasında adada yaşamış 50 yaş üstü Kıbrıslı Türk ve Rumların anı, korku, stres, öfke ve gelecek belirsizliklerini anlattığı, "Benim Adım Kıbrıs" adlı kitabını yarın saat 19:30’da Sreetart Kitap Cafe’de tanıtacak.

DOÇ. DR. KEMAL BOLAYIR

“1940 Baf doğumlu olup ilk, orta ve lise eğitimini Baf Kasaba’da alan Bolayır, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi alarak doktor, üroloji uzmanı ve doçent oldu. Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi üroloji servisinin kurucusudur.

1996 yılında emekli oldu. Hastanedeki üroloji ve androloji bilim alanındaki çalışmaları, uluslararası tıp mecmualarında yayımlandı.

Kıbrıs Türk toplumunda cinsel yaşamla ilgili 4 kitabı ile sosyal içerikli “Kıbrıs’ın Kuzeyi” isimli Türkçe-İngilizce kitapları vardır. Ayrıca Kuzey Kıbrıs toplumunun cinsel ve sosyal yaşamını içeren çalışması Amerika’da bir ansiklopedide yayımlandı.

Her dönemde; Kıbrıs sorununa ve Kıbrıs’taki iki toplumun sosyal yaşamına yakın ilgi duymuştur. Kısa süreli siyasi yaşamı oldu. “Liberal Parti” kurucularındandır. Şimdilerde fotoğraf üzerine çalışan Bolayır’ın 20 fotoğrafı uluslararası ödül almıştır.”

(TAK)

Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur