1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BELGE DOĞRULANDI
 BELGE DOĞRULANDI

BELGE DOĞRULANDI

AKP İstanbul örgütünün ‘seçim çalışmaları’ için Sunat Atun adına gönderdiği promosyonlar, gümrükten teslim alındı, gerekli işlemler yapıldı

A+A-

YENİDÜZEN’de yayınlanan belge, doğrulandı. AKP’nin ‘seçim çalışmaları’ için Kıbrıs’a Sunat Atun adına gönderdiği ‘seçim promosyonuları’nı teslim aldığı ortaya çıktı


Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin Kıbrıs’a yönelik seçim çalışmaları nedeniyle, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Sekreteri Sunat Atun adına gönderdiği eşantiyonların, gümrükten teslim alındığı ortaya çıktı.

YENİDÜZEN’de yayınlanan belge, doğrulandı.
AKP’nin ‘seçim çalışmaları’ için Kıbrıs’a Sunat Atun adına gönderdiği ‘seçim promosyonuları’nı teslim alındı.
YENİDÜZEN tarafından dün yapılan araştırmada, AKP İstanbul örgütünün MNG Kargo aracılığı ile adaya gönderdiği balon ve kalemlerden oluşan promosyonlara yönelik iddialar doğrulandı.

‘Promosyon’ Atun’a teslim

“AK Parti İstanbul İl Başkanlığı”ndan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun’a “seçim çalışmaları”na yönelik “promosyon” gönderildiği kesinleşti.
Sunat Atun adına gönderilen promosyonlar için gümrükte işlem ve teslimat yapıldı.
YENİDÜZEN’e bilgi veren kaynaklar  daha önce de gündeme gelen iddianın doğru olduğunu belirtti.  12 Mayıs 2015 tarihli belgeyle anlatılan ‘seçim çalışmaları’nın detayı hâlâ bilinmiyor.
Bu gönderinin “AKP’nin Kıbrıs mitingi”ne yönelik olduğu iddiaları gündeme gelmiş ancak resmi kaynaklar bu bilgiyi doğrulamamıştı.
YENİDÜZEN’de de yer alan iddiaya göre, kargoda, 5 bin adet balon ve 4 bin adet kalem Sunat Atun’a “seçim çalışmaları nedeniyle” gönderildi.
Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan “ilgili kuruma” yazılan bildirimde şu ifadeler yer almıştı:
“Kıbrıs’ta bulunan Sunat Atun’a seçim çalışmaları ile ilgili istemiş olduğu seçim promosyon malzemeleri ulaştırmak için MNG Kargo ile anlaşmış bulunmaktayız. İlgili malzemenin teslimatının yapılması için MNG Kargo’ya teslim edilmiştir. Kargoda bulunan malzemeler 5.000 adet balon ve 4.000 adet kalemdir.”

Bu haber toplam 3804 defa okunmuştur