1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Belediyelere 3 YENİ TÜZÜK
Belediyelere 3 YENİ TÜZÜK

Belediyelere 3 YENİ TÜZÜK

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin dün yapılan genel kurulunda 3 yeni tüzük onaylandığı açıklandı.

A+A-

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin dün yapılan genel kurulunda 3 yeni tüzük onaylandığı açıklandı.

Belediyeler Birliği Mali İşler Tüzüğü, Yürütme Kurulu Çalışma Tüzüğü ve İhale Tüzüğü’nün oy birliği ile onaylanmasının ardından birliğin daha şeffaf daha denetlenebilir olması hedefleniyor.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, belediye başkanlarının katılımı ile oluşan Belediyeler Birliği Genel Kurulu dün yapıldı.

Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli açıklamasında, Belediyeler Birliği’nde var olan bazı boşlukların doldurulması için tüzüklerin geçirildiğini dile getirerek, katkıda bulunan tüm belediye başkanlarına teşekkür etti.

Benli, Mali İşler Tüzüğü ile Belediyeler Birliği Mali İşleri’nin nasıl yürütüleceği ile ilgili düzenlemenin oluşturulduğunu belirtti.

Paranın nasıl harcanacağını düzenleyen İhale Tüzüğü’nün de uygulamaya geçtiğini kaydeden Benli, Yürütme Kurulu Çalışma Tüzüğü ile ise Birliğin iç çalışmasının nasıl olacağını düzenleyen bir tüzüğe kavuşmuş olduğunu ifade etti.

Bu üç tüzüğün Belediyeler Birliği’nin daha kurumsal bir yapıda olması ile daha düzenli çalışmasını ve mali açıdan da daha şeffaf hale gelmesinin sağladığını söyleyen Benli, ayrıca tüzüklerin oy birliği ile geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

(tak) 

Bu haber toplam 1746 defa okunmuştur