1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Belediyelerden örnek işbirliği
Belediyelerden örnek işbirliği

Belediyelerden örnek işbirliği

Girne’deki 5 belediye Gönyeli Çemberi ile Alsancak çemberi arasında kalan 24 kilometrelik güzergahta, refüj ve yol kenarı temizliği çalışması yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı çevre temizliği ve çevre koruma projesi “Temiz Düşün” kapsamında , Gönyeli Çemberi ile Alsancak çemberi arasında kalan 24 kilometrelik güzergahta, refüj ve yol kenarı temizliği çalışması tamamlandı. Kampanyaya Girne, Dikmen, Alsancak, Lapta ve Esentepe Belediyeleri katkı koydu. Çalışmalar kapsamında her belediye kendilerine verilen 4 km uzunluğundaki yolun orta refüjü ile yolun kenarlarındaki otları temizledi ve çöpleri topladı. Girne Belediyesi temizlik şubesi ekipleri Karayolları sorumluluğundaki Girne kentinin ana giriş yolu durumundaki St Hilarion Kavşağı ile Onar Village arasında kalan kısmı temizledi.

Güngördü: Aslolan temizlik değil kirletmemektir

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Temiz Düşün Projesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı ile Girne Bölgesi belediyeleri arasında işbirliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Güngördü, turistlerin en çok kullandığı güzergahın temiz olması için Girne bölgesi belediyelerinin Belediyeler Birliği’ne yaptığı öneri çerçevesinde Lefkoşa kavşağından Alsancak kavşağına uzanan anayol üzerinde temizlik yapıldığını belirterek, çalışmanın belediyeler arasında işbirliği yanında Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin güçlerini birleştirmesini sağlayacağını dile getirdi. Toplumda farkındalık yaratmayı amaçladıklarına dikkat çeken Güngördü, aslolanın kirliliği temizlemek değil, kirletmemeyi öğretmek olduğunu ve yurttaşların çevreyi kirletmeme alışkanlığını edinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur