1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Belediyelerde Paylaşımlı Hizmet Modeli” tanıtıldı
“Belediyelerde Paylaşımlı Hizmet Modeli” tanıtıldı

“Belediyelerde Paylaşımlı Hizmet Modeli” tanıtıldı

2 milyon liraya yakın tasarruf hedefleniyor

A+A-

Uluslararası uzmanlar tarafından hazırlanan “Belediyelerde Paylaşımlı Hizmet Modeli” dün, İçişleri Bakanlığı’nda tanıtıldı.  İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası uzmanların dün Yeni Boğaziçi, Serdarlı ve Geçitkale Belediye Başkanlarına projenin detayları ile ilgili sunum gerçekleştirdikleri kaydedildi. Çalışmalar sonucunda üç belediyeye ait çöp toplama ve çevre temizliği hizmetlerinin birlikte yapılabilmesi konusunda hemfikir olunduğu kaydedildi.

Açıklamada, uluslararası uzmanlarla 6 aydır yürütülen çalışmalar neticesinde KKTC’deki belediyelerin faaliyetlerinin artırılabilmesi ve geleceğini şekillendirmek amacıyla birbirleriyle coğrafik sınırları bulunan belediyeler arasındaki hizmetlerin bazılarının paylaşımlı bir şekilde tedarik edilmesi yoluyla işbirliği fırsatlarını geliştirme arzusuyla başlatılan çalışmada son noktaya gelindiği belirtildi. Belediyelerin ortak çalışmaları ile gerçekleşecek olan bu projeyle birlikte hem belediyelerin üzerindeki finansal rahatlama, hem de hizmet kalitesinin yükselmesinin öngörüldüğü kaydedilen açıklamada, uluslararası uzmanların desteği ile yürütülen bu proje çalışması çerçevesinde paylaşımlı hizmet modelini uygulayan Belediyelerin geliştirecekleri ortak projelere AB’nin finansal destek de sağlamasının öngörüldüğü kaydedildi.

Yapılacak çalışma neticesinde 2 milyon liraya yakın bir miktar tasarruf edilmesinin planlandığı kaydedilen açıklamada, projeye 2016 yılında da devam edileceği ve Güney Mesarya Belediyeleri olan Beyarmudu, İnönü, Vadili, Akdoğan ve Paşaköy Belediyelerinde de bu projenin uygulama esaslarını belirlemek için uluslararası uzmanların çalışmalarına başlandığı belirtildi. (TAK)

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur