1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Belediyeler Birliği, projeyi Gürpınar’a sundu
Belediyeler Birliği, projeyi Gürpınar’a sundu

Belediyeler Birliği, projeyi Gürpınar’a sundu

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, Türkiye’den deniz altından gelecek olan su ve suyun yönetimi ile ilgili hazırladığı projeyi, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’a sundu.

A+A-

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan açıklamaya göre, Gürpınar ve Belediyeler Birliği heyeti, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda bir araya gelirken; sunumu Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli yaptı.

BENLİ “BİLİMSEL, PROFESYONEL VE KATILIMCI BİR PROJE HAZIRLADIK”
Benli, belediyelerin sorumluluk alanı içerisindeki içme, kullanma ve atık suyun yönetimi ile ilgili çalışmayı tamamladıklarını kaydetti.
Güncel veri kullanımı ve uzman ekiple çalışıldığını ifade eden Benli, bilimsel, profesyonel ve katılımcı bir proje hazırladıklarını belirtti.
Projenin, 28 belediye başkanının destek ve stratejik ortaklığında hazırlandığını ifade eden Benli, ayrıca özel şirketler yasası tahtında kurulmuş bir işletme modeli hazırladıklarını kaydetti.
Benli, amaç ve hedefin; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek suyun en etkin şekilde doğaya dönüşümünün sağlanması ve yurttaşlara en uygun fiyat ve kalitede ulaştırılması olduğunu vurguladı.

GÜRPINAR “PROJE, MODEL OLARAK İYİ VE UYGULANABİLİR”
İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar ise,  Birliğinin hazırlamış olduğu projenin iyi bir model olacağını ve uygulanabilir olduğunu belirtti.
Su projesinde sona yaklaşıldığını ifade eden Bakan Gürpınar, projenin başarılı bir şekilde tamamlanacağına olan inancını dile getirdi.

TAK

Bu haber toplam 1660 defa okunmuştur