1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Belçika’da Eliz fırtınası
Belçika’da Eliz fırtınası

Belçika’da Eliz fırtınası

Eliz Maloney Yorgancı durmak bilmiyor.

A+A-


Kuzey Kıbrıs’da son dönemlerde yetişen en önemli tenisçiler arasında yer alan Eliz Maloney Yorgancı durmak bilmiyor. Eliz geçen hafta İngiltere’de Nike Tour turnavasında tekler ve çiftler kategorilerinde şampiyon olduktan sonra bu haftada da  Belçika’da Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği  14 yaş “Young Champions Cup” turnuvasında çiftler kategorisinde şampiyon, tekler kategorisinde ise final oynama başarısını gösterdi.

Del Potro ve Nishikori de kazanmıştı
Eliz, 4 ve 9 Ağustos tarihleri arasında Belçika’nın Hasselt şehrinde, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği ve  Avrupa’nın en yüksek seviyeli turnuvalarından olan “Young Champions Cup”  da büyük başarı elde etti. “Young Champions Cup” sın amacı, ismininde belirtiği gibi Dünyada, ülkelerinde bir numara olan 14 yaş gençlerin, Avrupa’da bir araya gelerek maç yapmalarıdır. İspanya, İtalya, Fransa, Belçika, Almanya gibi teniste başarılı ülkelerin yanında, Rusya, Çin, Yeni Zelanda, Brezilya, Arjantin ve 30’a yakın daha bir çok ülkenin katıldığı bu turnuvada Eliz çok büyük başarı yakaladı. Bugün dünya tenisine ismini yazdıran Juan del Potro, Kei Nishikori gibi isimlerde geçmişte turnuvada yarışmış ve başarı yakalamış sporcular arasında yer alıyor.

Turnuvanın en iyilerini eledi
Eliz ilk maçını Fransız rakibi Diana Martynov ile yaptı ve çok güzel bir oyun sonunda karşılaşmadan  6-1 ve 6-1’lik setlerle 2-0 galip olarak ayrıldı.  İkinci turda, Belçikalı rakip Victoria Kalaitzis ile karşılaşan Eliz maçı 6-4 ve 6-4 kazanan taraf oldu. Üçüncü turda rakibi Makadonya’dan M.Elenova’ı 6-3, 6-7(3) ve 6-3 setlerle yenen Eliz çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde, turnuvanın iki numarası ve en iyi oyuncularından Rus A. Kharitonova ile karşılaşan ve 6-2 ve 6-4’lük setlerle çok iyi bir oyun  sergileyerek rakibini yendi ve yarı finale yükseldi.

Finale hasta çıktı
Yarı finalde turnuvanın yine çok iyi oyuncularından Latviyalı D. Vismane’yi 7-5 ve 6-1’lik setlerle yenen Eliz finale ismini yazdıran taraf oldu. Final sabahı hasta kalkan Eliz, ısınmaya bile gücü olmadığı halde, korta çıkmakta ısrar etti. Bütün bir hafta yıldız gibi parlayan Eliz istediği oyunu sergileyemese de Çinli oyuncu Zhuoma Ni Ma’ya karşı iyi bir savaş verdi ve final maçını 7-5 ve 7-6 setlerle kıl payı kaybetti. 

Aynı turnuvada çiftler kategorisinde İngiliz partneri Maria Budin ile yarışan Eliz, Belçika, Almanya, İtalya, Kore, Makadonya, Venezuela ve Paraguay gibi ülkelerden katılan rakipleri yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur