1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bedis’te zafer Macila – Mişon ikilisinin
Bedis’te zafer Macila – Mişon ikilisinin

Bedis’te zafer Macila – Mişon ikilisinin

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği sezonun 6’ıncı ayağı, Bedis Ralli Sprint’i Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi kazandı. Şampiyonada da lider konumda bulunan ikiliyi Deniz Denner – Ömer Topcu takip ederken üçüncü sırayı Hasan R

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organzie ettiği, 2014 KKTC Ralli Şampiyonası’nın 6’ıncı ayağı, Mağusa Bedis bölgesinde yapıldı. yarışı Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi kazanarak bu sezon 4’üncü galibiyetlerini elde ettiler.

Sprint şeklinde organize edilen sezonun 6’ıncı yarışı Mağusa Bedis etabında yapıldı. 0,5 katsayılık yarışa 13 yarışmacı kayıt yaptırırken, Renault TX ile Hasan İvgen, Renault 11 ile Yusuf Cambaz ve Subaru aracıyla Mehmet Gülok öncü araç görevini üstlendi. 

Her yarışmacının iki kez start alıp 2’şer tur atması ile geçilen yarışta, iki çıkışında da en iyi zamana imza atan Macila – Mişon ikilisi yarışı ilk sırada tamamlamayı başardı. Sezonun üçüncü yarışında galibiyeti alan Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi ikinci sırada finiş görürken, Hasan Reyhan – Doğa Koyuncu ikilisi podyumu tamamlayan ikili oldu.

KKTOK Kupası kategorisinde mücadele eden kardeşlerden Sadık Bilgimer – Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi Selen Bilgimer – Alkan Palabıyık’ı geride bırakmayı başarırken, N4 kategorisinde Fikri Macila – Mehmet Mişon birinci, Deniz Denner – Ömer Topcu ikinci, Ersan Akanay – Ahmet Akbıçak ikilisi de üçüncü sırada finiş görmeyi başardı.

A8 kategorisinde ise zirvedeki isim Hasan Reyhan – Doğa Koyuncu ikilisiydi. İkinci sırada finiş gören ikili son şampiyon Derviş Sütcüoğlu – Harun Çakır ikilisiyken, podyumu tamamlayan ikili Cemal Arsal – Mehmet Koydu oldu.

A6 kategorisinde ise büyük çekişme yarım kaldı. İlk etapda rakiplerinde daha iyi bir derece elde eden Özgür Turan – Musatafa Zaim ikilsi elektrik arızası ile etabı tamamlayamadı. Öte yandan derecesini yaklaşık 35 saniye geliştiren ikili Aktan Palabıyık – Akın Palabıyık günü ilk sırada tamamlamayı başardı.

Rallilerin şanssız ekibi Mehmet Kamiloğlu – Murat Aşık ikilisi ilk etapda çok zaman kaybedince günü N4’de dördüncü, genel klasmanda da 9’uncu sırada tamamladılar.

Rallinin ekstra puanlar veren Güç etabı, etabın ikinci geçişiydi. Etabın en iyi derecesine imza atan Macila – Mişon ikilisi ekstra 3 puanın sahibi olurken, ikinci olan Denner – Topcu ikilisi 2 puan, Reyhan – Koyuncu ikilisi de ekstra 1 puanın sahibi olmayı başardı.

Bu haber toplam 2000 defa okunmuştur