1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bedis’in boşaltılması için 15 GÜN SÜRE!
Bedis’in boşaltılması için  15 GÜN SÜRE!

Bedis’in boşaltılması için 15 GÜN SÜRE!

Bedis Piknik Alanı’nın kiralanmasıyla ilgili dava sürerken, Orman Dairesi, kiracı firmaya alanı boşaltması için uyarı yazısı gönderdi.

A+A-

Didem MENTEŞ


Bedis Piknik Alanı’nın 15 gün içerisinde boşaltılması için Orman Dairesi tarafından özel firmaya yazı gönderildi.
Piknik alanı önce kiralandı, yapılan işlemlerin izinsiz olduğu gerekçesiyle Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’ne açılan dava süreci devam ederken, bu kez boşaltılması için girişim başlatıldı.
Orman Dairesi, kira sözleşmesinin “feshedildiğine” dair gönderdiği yazının ardından, piknik alanını boşaltmayan firmaya 29 Mayıs’ta bir yazı daha göndererek, alanı boşaltması istendi.

Son gelişmeler dün Mahkemeye aktarıldı. Mahkeme, özel firmanın yükümlülüğünü yerine getirmesi ve gerekli denetimlerin yapılabilmesi için davayı 21 Haziran’a erteledi.

Mahkeme, özel firmanın yükümlülüğünü yerine getirmesi ve gerekli denetimlerin yapılabilmesi için davayı 21 Haziran’a erteledi

13 Haziran’a kadar süre

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Peri Hakkı’nın baktığı davada, tarafların avukatları, dün mahkemede hazır bulundu. Mahkemede oturum gerçekleşmeden ön görüşme yapılan davayla ilgili Orman Dairesi’nin özel firmaya 29 Mayıs’ta piknik alanını boşlatması için bir yazı gönderdiği öğrenildi. Firmanın 13 Haziran’a kadar piknik alanındaki eşyalarını boşaltmaması halinde haklarında ileri işlem yapılacağı ifade edildi. Dava süreci de özel firmanın alanı boşaltıp boşaltmaması durumuna göre seyir kazanacak.

Bu arada Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği tarafından açılan davada, karşı taraf için ‘hapislik talebi’ de devam ederken, davalı tarafın bu talebe karşı itiraz dosyalayacağı öğrenildi.

Firmaya 2 kez yazı gönderildi

Öte yandan Orman Dairesi’nin 2 Mayıs’ta kira sözleşmesine uyulmadığı gerekçesiyle feshedildiğine dair kiracı firmaya yazı gönderdiği öğrenildi. Özel firmanın devlet dairelerinden gerekli izni alması gerekirken, bu izni almayıp sözleşme gereğine uymadığı için firmaya yazı gönderilerek, sözleşmenin feshedildiği aktarıldı. Daire’nin 29 Mayıs’ta yeni bir yazı göndererek, sözleşmenin feshedilmesine rağmen, piknik alanının boşaltılmadığının tespit edildiği firmaya bildirilerek, 15 gün içerisinde tüm eşyaların boşaltılması istendiği aksi takdirde haklarında ileri işlem yapılacağı öğrenildi.

 

 

 

Bu haber toplam 2332 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler