1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bedel, Aytaç ve Altıntaş zirvedeydi
Bedel, Aytaç ve Altıntaş zirvedeydi

Bedel, Aytaç ve Altıntaş zirvedeydi

Geçtiğimiz haftasonu Off Road yarışlarının Ralli-Raid dalında organize edilen “Cyprus Off Road Attack 2015” yarışı yapıldı.

A+A-

Çağın Özılgaz

Ralli ve Raid olmak üzere iki kategoriye ayrılan yarışta, Ralli kategorisi de 2000cc üzeri ve altı olmak üzere iki sınıfa ayrılmıştı. İkisi açık etap, ikisi de kapalı olmak üzere toplamda 4 etap ve yaklaşık 320 kilometre sonunda kariyerinde birçok birincilik ve şampiyonluklar bulunan Niyazi Bedel – Hasan Güney ikilisi 2000cc üzeri Ralli kategorisinde ilk sırada yer almayı başardı. 2000cc altında ise zirvedeki isim ülkemiz ralli sporunun efsane isimlerinden Zafer Altıntaş oldu. Ömer Topcu co-pilotluğunda uzun bir aradan sonra etaplara dönen efsane pilot, sınıfında zirvede yer almayı başardı.

Yol notları takip ederek, en kısa yolu katederek yarışmacıların finişe ulaşmaya çalıştıkları Raid kategorisinde ise bir diğer efsane isim Cem Aytaç zirvede yer aldı. Bereket Bereketlioğlu co-pilotluğunda neredeyse hatasız yol alan Aytaç birinciliğe ulaşmayı başardı.

7 Haziran Pazar sabahı, erken saatlerde başlayan yarış günboyu sürerken tüm yarışmacılar özveri ile yarıştılar. Bazı ekipler kaza geçirirken sevindirici yanı kimsenin burnunun bile kanamamış olması oldu.  Girne Kordonboyu'nda yapılan ödül töreni ile yarış sona ererken ödülleri KKOK Başkanı Zeki Topcu ve Kyrenia Off Road Team yetkilileri verdi.

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur