1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Bebek Battaniyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Bebek Battaniyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek Battaniyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sürekli kullanıldıkları ve tenimiz ile temas halinde oldukları için sürekli hijyenik olmaları ve sağlıklı malzemelerden imal edilmeleri gerekmektedir.

A+A-

 

Battaniyeler, evlerde en çok kullanılan ev tekstil ürünleri arasında yer almaktadır. Sürekli kullanıldıkları ve tenimiz ile temas halinde oldukları için sürekli hijyenik olmaları ve sağlıklı malzemelerden imal edilmeleri gerekmektedir. Ancak iş bebek battaniyesi seçimine gelince hijyen ve üretim sırasında kullanılan malzeme çok daha önemli bir hal alıyor.

Günümüzde pek çok malzemeden farklı desenlerde battaniye modelleri imal edilmektedir. Ancak bunlar arasından en sağlıklı olanını tercih etmek için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle de bebekler için üretilen battaniyeler arasından seçim yaparken çok daha titiz davranılmalıdır. Çünkü bebeklerin ciltleri, yetişkin kişilere oranla çok daha hassastır ve zarar görebilirler. Peki, bebek battaniyesi satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğal Malzemelerden İmal Edilmelidir

Bebek battaniyesi satın alırken göz önünde bulundurmamız gereken en temel unsur, battaniyenin organik malzemelerden üretilmesidir. Çünkü her ne kadar battaniyeler kıyafetler gibi giyilmeseler de bebeklerin tenleri ile temas ederler. Kalitesiz malzemelerden üretilen battaniyeleri tercih ederseniz bu ürünler bebeğinizin cildinde alerjiye sebep olabilirler.

Organik malzemelerden üretilen battaniye modelleri, %100 pamuktan imal edilir. Bu da bebekler için oldukça idealdir. Bebeğiniz için battaniye satın alırken doğal malzemelerden imal edilmiş olduklarından emin olmalısınız.

Yumuşak ve Hafif Olmalı

Bebekler için battaniye satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise battaniyenin yumuşak olmasıdır. Çünkü bebekler özellikle yaşamlarının ilk aylarında oldukça hassastırlar ve tenleri  ile sürekli temas halinde olan bu ürünlerin yumuşak olması oldukça önemlidir. Yine bunun yanında bebeğinizin uyku sırasında çok daha rahat etmesi açısından hafif battaniye modellerini tercih etmelisiniz.

Tüm bunların yanında battaniye satın alırken bebeğinizi iyi ısıtacağından emin olmalısınız. Bebeğiniz için tercih ettiğiniz battaniye onu sıcak tutmalı, soğuk havanın etkilerinden korumalıdır. Bu nedenle sık dokunmuş, iyi ısıtan modelleri satın almalısınız. Bu şekilde dokunmuş battaniyeler bebeğinizi soğuktan çok daha iyi bir şekilde koruyacaktır. Siz de bebeğiniz için en doğru battaniyeyi satın almak için yukarıda bahsedilenleri de göz önünde bulundurarak bir tercihte bulunabilirsiniz.

 

Bu haber toplam 3247 defa okunmuştur