1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bayramda 'hava ulaşımda’ yoğunluk bekleniyor
Bayramda hava ulaşımda’ yoğunluk bekleniyor

Bayramda 'hava ulaşımda’ yoğunluk bekleniyor

Kurban Bayramı’nda 65 bin ile 70 bin arasında yolcunun ülkeye giriş ve çıkış yapması bekleniyor. Bu yoğunluğu karşılayabilmek için bazı uçak şirketleri ek sefer düzenleyecek

A+A-

Ayşe GÜLER

Kurban Bayramı’nda 65 bin ile 70 bin arasında yolcunun ülkeye giriş ve çıkış yapması bekleniyor. Hafta sonu ile birleşen 4 günlük bayram tatilinde Ercan Havaalanı’nda toplamda 424 uçak seferi yapılacak.
Geçtiğimiz yılki Kurban Bayramı’na göre bu yıl, uçak iniş kalkışlarında ciddi yoğunluk bekleniyor.
Bazı uçak şirketleri yoğun talebi karşılamak adına uçuşlarına ek seferler düzenleyecek.
Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, geçtiğimiz Kurban Bayramı’na göre, bu yılki Kurban Bayramı’nda ciddi artış yaşanacağını söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Sofi, 3 Ekim Cuma ve 7 Ekim Salı gününe kadar olan 5 günlük süre boyunca toplam 424 uçuş seferinin gerçekleşeceğini ifade etti.

Kurban Bayramı’nda 65 bin ile 70 bin arasındaki yolcunun ülkeye giriş ve çıkış yapmasının beklendiğini açıklayan Sofi, havaalanında seferlerin aksamaması için her türlü önlemin alındığını dile getirdi.
Seferlerle ilgili ayrıntılı bilgi de veren Sofi, 3 Ekim’de 87 sefer, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 4 Ekim’de 82, 5 Ekim Pazar günü 91, 6 Ekim’de 80, 7 Ekim’de ise 84 seferin yapılacağını kaydetti.
Sofi, 3 Ekim arife günü 87 olan sefer sayısının 95 veya 100 sefere çıkmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur