1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bayram Karaman: Bu işin arkasında ne var merak ediyorum
Bayram Karaman: Bu işin arkasında ne var merak ediyorum

Bayram Karaman: Bu işin arkasında ne var merak ediyorum

Dome Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, Vakıflar İdaresi Başkanı Rauf Ersenal’ın görevinden istifa etmesine ve ‘bardağı taşıran son damla Dome Otel oldu’ açıklamalarına anlam veremediğini söyledi.

A+A-

Rauf Ersenal: Dome Otel sözleşmesini uzatmanın gerekçesi yok

Vakıflar İdaresi Başkanı Rauf Ersenal istifa nedeninin “Dome Otel” olduğunu açıkladı. Ersenal kamuoyu önünde çok tartışılan Vakıflar’a ait eski eserlerin restorasyonu ile ilgili ihalelerin Türkiye'de açılması ile ilgili tartışmaların değil, “Bardağı taşıran son damlanın Dome Hotel sözleşmesinin gerekçesiz uzatılması olduğunu” belirtti.


Kıbrıs GENÇ TV'de yayınlanan Günün Getirdikleri programına katılarak Aysu Basri Akter'in sorularını yanıtlayan Rauf Ersenal, Dome Hotel konusunda yaşananları anlattı.

Dome Hotel ile ilgili "Çok güzel, örnek olabilecek bir işletme modeli yaratıldı" diyen Ersenal, ancak bu modelin geliştirilmesi gerektiğini iddia etti. "Şu anda çok daha donanımlı olan ve bu yönetimi yürütebilecek kişiler vardır" diyen Ersenal, sözleşmenin bitmesine 3 yıl kalmasına rağmen sözleşme süresinin gerekçe gösterilmeden uzatılmak istenmesini de doğru bulmadığını belirtti. "10 yıllık sözleşmenin bitmesine 3 yıl var. Bunu şimdiden 10 yıla çıkarmak için gerekçeniz olmalı. Mesela yapılacak yatırım ya da yeni bir proje olması lazım. Ancak şu anda bu uzatma gerekçesi yok" diyen Ersenal,  3 yıl kala sözleşmenin uzatılmasının erken olduğunu düşündüğünü de belirtiyor.

“Başbakan yanlış yönlendiriliyor”
Başbakan'ın yanındaki kişilerce yanlış yönlendirildiğini vurgulayan Ersenal, "Onların çok destekçileri vardır. Ben yalnız başımayım. Eğer güven uyum ortadan kalkmışsa bir bürokratın yapabileceği istifa etmektir ben de onu yaptım" diyerek, Başbakan'ın konuyla ilgili bir baskı unsuru olarak kullanılmak istendiğini belirtti.

“Burası benimdir istediğim gibi yönetirim anlayışı var”
Rauf Ersenal ayrıca Dome Hotel yönetimini kastetederek, "Burası benimdir, istediğim gibi yönetirim anlayışı" olduğuna da vurgu yaptı.
Kendisinin haksız yere Dome Hotel'i casino sahiplerine peşkeş çekmek istemekle suçlandığını ve bu yöndeki söylemlerin sosyal medya üzerinden de yayıldığını belirten Ersenal, Dome Hotel için kendisine ya da kendisinin bilgisi dahilinde başka bir yere bir talepte bulunulmadığını da söyledi.

“Kelle vermiş gibi hissediyorum”
Medyaya yansıyan "istifayla kelle veriyorum" ifadelerinin bir espri olduğunu belirten Ersenal, "yine de yaşananlar sonrasında kelle vermiş gibi hissediyorum" dedi.
"Kelle vermek ya da kelle istemek bu çağda hiç de güzel şeyler değil, ancak belli ki 500 yıl önceki mantık hala devam ediyor" şeklinde konuşan Ersenal, Müteahhitler Birliği'nin yaptığı açıklamanın aksine Türkiye hükümetiyle imzalanan ve eski eserlerin restorasyonu ile ilgili ihalelerin Türkiye'de açılmasını getiren tartışmalı protokolün mimarı ben değilim" dedi.
(GAZETE360)

-----------------------------------------------------------------

 

Dome Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman: “Bu işin arkasında ne var merak ediyorum”

Dome Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, Vakıflar İdaresi Başkanı Rauf Ersenal’ın görevinden istifa etmesine ve ‘bardağı taşıran son damla Dome Otel oldu’ açıklamalarına anlam veremediğini söyledi.

Karaman, “Bu işin arkasında ne olduğunu merak etmiyor değilim” şeklinde konuşarak, yaşanan süreci anlattı.

YENİDÜZEN’e konuşan Karaman, otel sözleşmenin bitmesine 3 yıl olduğunu, sözleşmenin 7 yıl daha uzatılmasının talep edildiğini belirterek, bu konudaki görüşmelerin Ersenal ile 6 aydır sürdüğünü ve hiçbir sorunun yaşanmadığını ifade etti.

“Rauf beyin önerisi sözleşmeyi uzatmaktı. Ancak Saray Otel’in ödediği kira kadar, Dome Otel’in de kira ödemesi isteniyordu” diyen Karaman,  bu kararının uygun görülmesinin ardından sözleşme taslağının da hazırlandığını dile getirdi.

Karaman şöyle devam etti: “Rauf bey bizimle sözleşmenin uzatılması için görüştü. Ne söylediyse hepsi üzerinde uzlaşı sağlandı. Ben Rauf beyin istifasından 1 gün önce sosyal medya üzerinden Dome Otel’in 10 yıl daha çalışanlarda olduğunu yazdım. Rauf bey beni arayarak, bu açıklamayı yapmakta erken davrandığımı sordu. Ben de kendisine bunun nedenini sordum. Bana diğer yöneticileri ikna etmeye çalıştığını söyledi. Sözleşmenin bitmesine 3 yıl olduğunu, süre bitmeden uzatılmasını da doğru bulmadığını söyledi”

Ersenal’ın Dome Otel’de yürütülen modelin ileriye taşınmasından rahatsız olduğunu savunan Karaman, “Bence Vakıflar İdaresi’ne daha çok para getirecek, bu parayla sağa sola sadaka verilmesi isteniyordu. Bu benim görüşüm” dedi.
Karaman, , Vakıflar İdaresi’nin 30 yıldır süresi dolmayan sözleşmeleri yenilediğini hatırlattı.

----------------------------------------------------------------


Başbakan Yorgancıoğlu, Ersenal’in istifası ile ilgili konuştu

“Baskı yok”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Rauf Ersenal ile ilgili bir soru üzerine ise, Ersenal’ın istifasını basınla paylaştığını, bu yüzden daha şeffaf bir açıklama yapmasını beklediğini ifade etti.
Müteahhitler Birliği’nin, Ersenal’ın istifasıyla ilgili bir “baskısının” kesinlikle olmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, Vakıflar İdaresi’nin kendisine ait vakıf mallarını kendisinin kiraladığını, Bakanlar Kurulu’nun sadece onayına sunulduğunu anlattı.

Dome Hotel…
Yorgancıoğlu, Dome Otel ve 800 dönümlük bir arazi ile ilgili konuların konuşulduğunu, Dome Otel’in şu an kirada olduğunu ve kiracının oteli yenilemek istediğini, haklı olarak da yatırım yapacağı otelin kira sözleşmesini uzatmak istediğini ifade ederek, hükümet olarak kendilerinin de bunu doğru gördüklerini dile getirdi.

Yorgancıoğlu, 800 dönümlük arazi konusunda ise kendileri döneminde böyle bir kiralamanın olmadığını, zaten kiraları Vakıfların yaptığını ifade ederek, arazinin eskiden kiralandığını ancak kira süresinin kendi dönemlerinde uzatılabileceğini kaydetti.
Merit Otel’e kiralanan eski Mare Monte Otel’in bulunduğu arazi konusunda ise kira sıkıntısı olduğunu ve burayı alan şirketin daha az kira ödemek için girişimi olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bu konunun da mahkemede olduğunu söyledi. TAK

Bu haber toplam 4700 defa okunmuştur