1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bayram arifesinde geçiş eziyeti
Bayram arifesinde geçiş eziyeti

Bayram arifesinde geçiş eziyeti

Bayram arifesinde güneye geçmek isteyenler Kermia sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

A+A-

Beyza TAÇKİN
Bayram arifesinde güneye geçmek isteyenler Kermiya sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Arife gününde alışveriş, gezmek ve iş için arabaları ile geçiş noktasına gidenler uzun saatler beklemek zorunda kaldı.
Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk giderek artınca vatandaşlar isyan etti. Pahalılık ve gelir azlığından şikayet eden vatandaşlar güneye geçmeye mecbur kaldıklarını söyledi.

GEÇİŞ İÇİN BEKLEYENLER NE DİYOR? 

ERSOY ARNAVUTOĞLU
“Bugün izdiham var. Kuzeyde de güneyde de eziyet çekiyoruz adeta. Bugün bayram alışverişi için markete geçiyorum sadece. Alım gücümüz azaldı. Ben vatandaş olarak isyan ediyorum 1300 lira maaş bana yetmiyor. Bir markete gidiyorum aybaşı, aldığım para hemen bitiyor. Güneyden bayram için viski alacağım orada daha ucuz. Bir viski için saatlerce sıra bekliyoruz burada. İsyan ediyorum yeter.”

 ŞİFA BEY
“Bayram nedeni ile çok yoğun ama pasaport almak için geçiyorum çünkü bugün son gün. Mecbur katlanıyoruz, bugün alamazsam işim çok uzayacak. Her bayram aynı burası alıştık artık. İşim olmasa bu eziyeti beklemezdim.”

AYTEN OKAN
“Güneye hem gezmek hem alışveriş yapmak için arkadaşlarımla geçiyoruz. Yoğun ama bekliyoruz ne yapalım gezmek için güney tarafını tercih ediyoruz.”

HALİT ULUHAN
“İş için geçiyoruz. Parça sıkıntımız var güney tarafından parça alıyoruz. Sürekli geçiş yapıyoruz ama bugün bayram nedeniyle yoğun, iş için geçmek zorundayız.”

YALÇIN  FERAH
“Oğlumla gezmek için geçelim dedik ama bu eziyet çekilecek gibi değil. Sıraya girdik bir kere çıkamıyoruz. Daraldım beklemekten, gezmekten de vazgeçtim gezmeden geri döneceğim. Bir daha da arife günü bu eziyeti çekmem.”

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur