1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bayraktar Ortaokulu’nda ‘haraç toplama’ iddiaları
Bayraktar Ortaokulu’nda ‘haraç toplama’ iddiaları

Bayraktar Ortaokulu’nda ‘haraç toplama’ iddiaları

Göçmenköy’de bulunan Bayraktar Ortaokulu’nda ‘haraç toplama’ iddiasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, bugüne kadar dairenin bilgisine bu yönde bir şikayet ve bilgi gelmediğini dile getirdi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Göçmenköy’de bulunan Bayraktar Ortaokulu’nda ‘haraç toplama’ iddiasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, bugüne kadar dairenin bilgisine bu yönde bir şikayet ve bilgi gelmediğini dile getirdi. Mustafa Borataş, Bayraktar Ortaokulu Müdür Vekili Huriye Soykut ile de konuyu görüştüğünü ancak Soykut’un da bu konuyla ilgili şikayet almadığını vurguladı. Borataş, okul döneminde yaşandığı iddia edilen ‘haraç’ olayıyla ilgili bugüne kadar herhangi bir ihbarın olmadığını, okul dönemi kapandıktan sonra bu iddiaların yapılmasının çelişkili bir durum olduğunu ifade etti. Borataş, yine de tüm iddiaları ihbar sayarak gereken araştırmayı başlatacaklarını dile getirdi.

Borataş: “Gerekli araştırmayı başlatıyoruz”

Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, Bayraktar Ortaokulu’nda “haraç toplanıyor” iddialarının bugüne kadar bilgilerine gelmediğini söyledi. Velilerin okul döneminde bu iddiaları yapmamasına anlam veremediğini aktaran Borataş, Haziran ayına kadar okulun açık olduğunu ve hiçbir şikayette bulunulmadığını söyledi. “Böyle bir olay var ise veliler Bakanlığa neden şikayette bulunmadı” diye soran Borataş, yapılan iddiaların zamanlama açısından da çelişkili olduğunu söyledi.
Mustafa Borataş, Bayraktar Ortaokulu Müdür Vekili Huriye Soykut ile de konuyu görüştüğünü ancak Soykut’un da bu konuyla ilgili şikayet almadığını belirtti.
Tüm okullarda öğrenciler arasında küçük olaylar yaşanabileceğini ve bunların önleminin alınmaya çalışıldığını ifade eden Borataş, güvenlik konusunda Bayraktar Ortaokulu’nda bir sorun olmadığını ifade etti.
“Gerekirse tatilde olan öğretmenlere haraç konusu tek tek sorulacak” diyen Borataş, veliler tarafından yapılan iddiaları ihbar olarak aldıklarını ve gerekli araştırmayı başlatacaklarını dile getirdi.


Veliler ne iddia etmişti
YENİDÜZEN’e ulaşan bir veli, geçen dönem orta 1’inci sınıf olan çocuğunu ‘tehdit edilerek, kendisinden haraç alındığını’ iddia etmiş, okulda disiplin eksikliği bulunduğunu savunmuştu. Okul Müdürüne durumun bildirildiğini, Müdürün haraç toplayan öğrenciler ile mağdur olan öğrencilerden birinin yüz yüze getirildiği ileri sürülmüş, bunun üzerine mağdur olan öğrencinin tehdit edilerek, haraç toplayanlar tarafından baskıya uğradığı öne sürülmüştü. Başka bir veli de: “Okulda disiplin yok. Bir yıl boyunca gerek okulun içinde gerekse okulun dışında haraç toplayan öğrenciler var. Büyük sınıflarda okuyan bazı öğrenciler bunu yapıyor. Çocuğumu kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ediyorlardı. Biz konuyu sadece okul idaresine bildirdik. O zaman Bakanlığa bildirmedik. Zaten Müdür hiçbir önlem almadı” demişti.

Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur