1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Baybars: İmar Planı'nda duruşum değişmedi
Baybars: İmar Planı'nda duruşum değişmedi

Baybars: İmar Planı'nda duruşum değişmedi

Meclis'te İmar Planı yeniden gündeme geldi, TDP milletvekili Cemal Özyiğit, "Süreç komediye mi yoksa trajediye mi dönüştü bilemiyorum" dedi.

A+A-

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, İmar Planı'na yönelik Başbakan Ersin Tatar'ın tavrından duyduğu rahatsızlığı bir kez daha gündeme taşıdı.

Meclis'te İmar Planı yeniden gündeme geldi, TDP milletvekili Cemal Özyiğit, "Süreç komediye mi yoksa trajediye mi dönüştü bilemiyorum" dedi.

TDP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Cemal Özyiğit, Girne’de yaşanan çevre katliamının o bölgede de yaşanmaması adına bir plan hazırlandığını söyleyerek, konuyla ilgili çeşitli kesimlerin hassasiyetlerini alarak öneri ilettiklerini, çalışmalara katkı sağladıklarını ancak planın yürürlüğe girmediğini belirtti.

Bu konuya bir açıklık getirilmesini isteyen Özyiğit, halkın belirsizlikten kurtarılması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise kürsüye çıkarak, İmar Planı'nda duruşunu koruduğunu belirtti, "Başbakan yayınlamadığı için plan yürürlüğe girmemiştir" diye konuştu.

Baybars, Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yürürlüğe girmemesinin sebebinin Resmi Gazete’de yayınlanmaması olduğunu söyleyerek, Başbakan’ın 6 ay veya daha kısa sürede değerlendirme yapacağını belirttiğini hatırlattı.

"İmar Planı'nın yürürlüğe girmesi tarafındayım, bu plan bütün paydaşların katkısı ile hazırlanmıştır" diyen Baybars, "İçişleri Bakanı olarak geçmiş söylemlerinden farklı bir yerde değilim" sözlerini kullandı.

Baybars ayrıca "Başbakan, Ulusal Birlik Partisi içerisinde bütünlüğü sağlamak amacıyla bir komite kuracağını söylemişti, Müteahhitler Birliği'nin eylemi sonrasında, bu komitenin, varsa onların da önerilerini değerlendireceğini söyledi" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın konuşması sırasında UBP Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun araya girerek, "Müteahhitlerle toplantı Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay'ın da katılımıyla yapılmıştır, tam bir mutabakat vardır" sözlerini yüksek sesle dile getirmesi dikkat çekti.
 

 

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur