1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BAY-SEN, BRTK Müdürü Tümerkan’ı eleştirdi
BAY-SEN, BRTK Müdürü Tümerkan’ı eleştirdi

BAY-SEN, BRTK Müdürü Tümerkan’ı eleştirdi

Sakallı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda “müdürün keyfi yaklaşımlarına” her gün yenisinin eklendiğini ileri sürerek, bu uygulamalara karşı her türlü yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Başkanı Salih Sakallı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda “müdürün keyfi yaklaşımlarına” her gün yenisinin eklendiğini ileri sürerek, bu uygulamalara karşı her türlü yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

Salih Sakallı yaptığı açıklamada, BRTK Müdürü Mete Tümerkan’ın bir süreden beridir kurum içindeki huzursuzluğu yeniden tırmandırmasından dolayı personelin yine diken üstünde olduğunu savundu.
BRTK Yönetim Kurulu’nda yaşanan krizlere işaret eden Sakallı, 11 ay gecikmeli imzalanan toplu iş sözleşmesinin bazı maddelerinin uygulanmadığını ve keyfi uygulamalara gidildiğini iddia etti.

Sakallı, KTGB’ne uygulanan sansürün ardından son olarak Bay-Sen’in BRTK Yönetim Kurulu’ndaki temsilcisi Osman Kurt’un programının, hiçbir gerekçe gösterilmeden 6 Nisan Pazartesi’den itibaren yayından kaldırıldığını söyledi.

Salih Sakallı, konunun kamuoyuna yansımasının ardından, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın (KTEZO) BRT’de yaşananlara dikkat çektiği basın açıklamasının da BRT’de sansüre takıldığını iddia etti.
Sakallı, şöyle devam etti:“Tümerkan, sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretlerle, reklam yapmaya devam ediyor. KTEZO bildirisi BRT ekranında 10 saniye dahi yer almazken, Tümerkan, 7-8 dakikalık haberlerle ekranı işgal ediyor. Hal böyleyken sendikamızın yaşananlara kayıtsız kalması söz konusu olamaz. Sendikamız BRTK Yönetim Kurulu’nda soru işaretlerine neden olan uygulamalar, müdürün gerek personele gerekse, toplu iş sözleşmesine yönelik keyfi yaklaşımları ile ilgili olarak, eylem ve yargı dâhil tüm yasal haklarımızı kullanmaktan geri kalmayacaktır” dedi. TAK

 

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur